Tentoonstelling Monument van Trots

Donderdag 19 november 2009 opent in de publiekshal van het stadsdeelkantoor Amsterdam Oud-Zuid de tentoonstelling ‘Monument van Trots’. De expositie is te bekijken van 20 november tot en met 7 januari 2010. Het is een project van IHLIA en laat een aantal persoonlijke verhalen zien van homoseksuele manen en lesbische vrouwen tegen de achtergrond van het Homomonument op de Westermarkt. 

Een van de geïnterviewden is Peter van Maaren uit de Pijp, docent en auteur van het boek ‘Mijn meester is een homo’: ‘De agressie op mijn school heb ik weg kunnen halen door open en eerlijk te zijn. Ik heb vrijuit gesproken met ze en die eerlijkheid heeft hun gevoelens doen omstaan van negatief naar positief.’ Het stadsdeelkantoor aan de in de Karel du Jardinstraat 65 in stadsdeel De Pijp is maandag tot en met vrijdag open van 09.00 tot 17.00 uur. ‘Monument van Trots’ was in 2008 te zien in het stadsdeelkantoor Zeeburg en de bibliotheek in de Indische Buurt (bron: persbericht).

Lees ook:Expositie ‘Monument van Trots’
Lees ook:Filmpremière ‘Monument van Trots’ dinsdag 5 september op Homomonument
Lees ook:OBA & Pink Diemen presenteren ‘Monument van Trots’
Lees ook:Filmpremière ter ere van 30 jaar Homomonument
Lees ook:Jubileum buurtborrel Pink Pijp en Rivierenbuurt Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>