Erwin Olaf op Nederlands Film Festival

Woensdag 23 september tot en met vrijdag 2 oktober 2009 vindt in Utrecht de 29e editie van het Nederlandse Film Festival plaats. Het festival besteedt dit jaar aandacht aan de Nederlandse fotograaf Erwin Olaf. Op zondag 27 september gaat de documentaire ‘On Beauty and Fall’ in het City Theater première. Michael Erp maakte de film, waarin hij Olaf portretteert, ‘die lang is verweten dat hij foto’s maakt alleen om te choqueren, maar nu internationaal succes oogst’, aldus het Nederlands Film Festival. De vijftig minuten durende documentaire dingt mee naar de Gouden Kalveren.

 

Voor het festivalonderdeel Re:visie stelde de fotograaf een filmprogramma samen met eigen werk, maar ook werk dat hem heeft geïnspireerd. Ook presenteert hij zijn nieuwe korte film ‘Dusk‘. Ook te zien is de documentaire ‘Sprookjes van Grip’, over de samenwerking tussen danseres Anne Affourtit, zangeres Mathilde Santing, twee choreografen, drie componisten en verschillende tekstschrijvers en vormgevers. Erwin Olaf is één van de vormgevers, maar legt ook het repetitieproces op film vast. Van 10 september tot 10 oktober hangt nieuw werk van Olaf in de Utrechtse Flatland Gallery, Lange Nieuwstraat 7.

Lees ook:Tv-tip: Erwin Olaf
Lees ook:Erwin Olaf kiekt Máxima
Lees ook:Erwin Olaf’s keuzes in Zomergasten
Lees ook:Erwin Olaf fotografeert Leidens Ontzet
Lees ook:Erwin Olaf ontwerpt nieuwe munt met Willem-Alexander

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>