Aidsremmers verkleinen besmetting

Als iemand met hiv vroeg wordt behandelt met aidsremmers, vermindert dat het risico op besmetting me hiv, het virus dat aids veroorzaakt. Dat blijkt uit de eerste resultaten van een uitgebreid klinisch onderzoek, aldus The New York Times. Als mensen met hiv meteen aidsremmers krijgen in plaats van te wachten tot hun immuunsysteem achteruitgaat, is er 96 procent minder kans dat hiv kunnen doorgeven aan een sekspartner.

‘Dit zal ongetwijfeld van grote invloed zijn op de manier waarop artsen patiënten met hiv  in de toekomst zullen behandelen’, zei dr. Fauci, leider van het National Institue of Allergy and Infectuous Diseases, de organisatie die het onderzoek financierde. De resultaten waren dermate overtuigend, dat het onderzoek, dat tot 2015 stond gepland, eerder wordt afgerond.

Lees ook:Nieuwe toename Kaposi Sarcoom schokt Aids artsen
Lees ook:Artsen moeten sneller overgaan tot een hiv-test
Lees ook:Studie: betere afweer hiv-patiënt
Lees ook:Behandeling hiv kan met één medicijn
Lees ook:Nieuwe aidsremmer geeft hoop

1 Reacties // Reageer

One thought on “Aidsremmers verkleinen besmetting

  1. Leo Schenk

    Ik snap niet waarom blogs als deze (maar ook landelijke dagbladen) nog steeds de fout maken om aidsremmers en aidsvirus te schrijven waar men hiv-remmers en hiv-virus bedoelt. Is het omdat men nog steeds de sensatie willen overbrengen van de jaren 80, waarin het hebben van aids nog in veel gevallen leidde tot de dood?

    Aidsremmers bestaan niet, net zo min als het aidsvirus. Het zijn medicijnen die hiv remmen door de replicatie van het virus tegen te gaan. Het is het hiv-virus dat zonder behandeling kan leiden tot aids, de laatste fase in de hiv-infectie.

    Door grove fouten als deze wordt het publiek slecht geïnformeerd en blijft de angst voor hiv en mensen die leven met hiv enkel in stand gehouden.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>