Buurtpicknick voor weggepest homopaar

Bewoners van de Utrechtse wijk Leidsche Rijn organiseren zondag 20 juni een picknick in het Waterwinpark voor het homokoppel, dat onlangs is weggepest. De initiatiefnemers willen het duo een hart onder de riem steken en hopen dat veel Utrechtenaren langskomen. De picknick is ook bedoeld als ludiek protest tegen discriminatie van minderheden, zoals homo’s.

 

Of de burgemeester of een wethouder ook komt, wil de gemeente niet zeggen. De Utrechtse stadsdichter Ingmar Heytze draagt een speciaal gedicht voor het homostel voor. Het koppel werd sinds september structureel getreiterd: hun auto werd regelmatig bekrast en er werden stenen door hun ruiten gegooid. Afgelopen weekend waren ze het zat en meldden dat ze de wijk noodgedwongen gingen verlaten.

Lees ook:Weggepest homostel krijgt geld
Lees ook:Utrecht kan homotreiteraars niet opsporen
Lees ook:Politiek vuurwerk Utrecht om weggepest homostel
Lees ook:Utrecht vernietigde documenten weggepest homostel
Lees ook:Utrechtse homo-pesters kunnen wel worden gepakt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>