Minsk verbiedt Gay Pride

Het stadsbestuur van Minsk, de hoofdstad van Wit-Rusland, heeft de Gay Pride verboden die zaterdag 15 mei door de binnenstad zou trekken. Dat meldt Gay.nl. De opgegeven reden van weigering is op zijn zachtst gezegd opmerkelijk: ‘binnen een straal van 200 meter binnen voetgangers-oversteekplaatsen en in –en uitgangen van de metro mogen geen openbare bijeenkomsten plaatsvinden’.

 

De organisatie heeft bij president Aljaksandr Lukaschenka aangeklopt en beroept zich in een brief op het verdrag van de Verenigde Naties, waarin het recht op demonstratie is opgenomen. Sinds 1994 is homoseksualiteit in Wit-Rusland niet meer verboden, maar homo’s hebben er vooralsnog weinig te zoeken. Homobladen worden niet toegelaten en homomanifestaties zijn verboden. De president van het land – ‘de laatste dictator van Europa’- is fel tegen homorechten. In 2004 beschuldigde hij Duitsland ervan drugs en homoseksualiteit in zijn land te verspreiden.

Lees ook:Politie slaat Gay Pride Minsk uiteen
Lees ook:VN blokkeert poging Rusland om rechten af te pakken van homo stafleden
Lees ook:President Mexico wil homohuwelijk in hele land legaliseren
Lees ook:Droomboek voor Rusland
Lees ook:Gay Pride Litouwen loopt uit op rellen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>