Voorzitster Keiroze LesbICOONingin 2010

Op zaterdag 16 januari  2010 is Anya Wiersma op het Lesbian Festival in Nijmegen uitgekozen tot LesbICOONingin 2010. De voorzitter van stichting Keiroze had ‘als rechtgeaarde republikein’ even moeite met de verse titel, maar Keiroze meldt dat ze de onderscheiding met trots heeft geaccepteerd: ‘Het betekent dat een grootse voorvechtster voor de rechten en acceptatie van homo’s, lesbo’s, biseksuelen en transgenders in ons midden hebben. Vanaf nu draagt Anya een roze kroontje!’ melden bestuur en vrijwilligers van Keiroze.

De stichting is hard bezig aan de voorbereidingen van het roze jaar van Amersfoort, met als hoogtepunt de roze week van 19 tot en met 26 juni 2010 en roze zaterdag als afsluiting. Stichting Ondersteboven organiseert de verkiezing. De andere genomineerden voor LesbICOONingin waren: Vera Bergkamp (vice-voorzitter van COC Nederland), Kim Meeuwissen (ZijaanZij en Embrace Pink), Nienke Eijsink (maakster documentaire FAN) en Maria van Oosten & Franc Craanen (uitgever en hoofdredacteur ZijaaZij). Mensen konden via de website hun stem uitbrengen.

Lees ook:Keiroze Amersfoort verliest boegbeeld
Lees ook:Lesbo’s ongelukkiger en ongezonder
Lees ook:Vera Bergkamp voorzitter COC Nederland
Lees ook:Roze Jaar Amersfoort van start
Lees ook:Vera Bergkamp verruilt COC voor de politiek

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Voorzitster Keiroze LesbICOONingin 2010

 1. Irene Hemelaar

  Wat leuk dat jullie berichten over de kroning van de lesbICOONingin van mijn Stichting OndersteBoven.In 2007 vond de eerste kroning plaats en toen werd Riek Stienstra postuum gekroond.

  Een fout in jullie berichtgeving: De FemFusionverkiezing van de Femme van het Jaar heeft niets met ons initiatief te maken en komt beslist niet uit onze koker. Ere wie ere toekomt.

  Irene Hemelaar
  Voorzitter Stichting OndersteBoven

    /   Reply  / 
  1. Erik Feenstra Auteur

   Dank! Ik zal die regel weghalen.

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>