Homofobe school moet smartengeld betalen

Een middelbare school in de Amerikaanse staat Minnesota moet 25.000 dollar betalen aan de ouders van een jongen, die op school door twee docenten werd gepest. Die meenden dat hij homo was en maakten regelmatig homofobe opmerkingen in de klas: hij zou ‘a thing’ met oudere mannen  hebben, van vrouwenkleren houden en heupwiegend rondlopen. De ouders stapten naar het Department of Human Rights van Minnesota en klaagden de school met succes aan.

De school zal in het vervolg de antidiscriminatie richtlijnen beter naleven. De jongen is naar een andere school gegaan, 25 mijl bij hem thuis vandaan. De ene leraar werd tijdelijk geschorst, of de andere werd gestraft, is niet bekend. Beiden werken alweer als leraar in de buurt.

Lees ook:Krant VS onder vuur vanwege transfobe advertentie
Lees ook:Geschorste homodocent wil geen inmenging COC
Lees ook:Opnieuw pleegt Amerikaanse homotiener zelfmoord
Lees ook:COC roept op tot daadkracht bij EU-richtlijn
Lees ook:Homoseksuele leraar geschorst

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>