Gordon bijt van zich af

Over de tegenvallende kijkcijfers van de tv-show ‘Waar is Elvis’ zei Gordon: ‘Mensen zitten misschien niet meer op Elvis te wachten. We hadden het beter ‘Waar is Michael Jackson’ kunnen noemen.’ Dat is de rectificatie van de TROS na in een eerste persbericht te hebben geschreven: ‘Mensen zitten niet meer op Elvis te wachten.’ De zanger is not amused; sterker nog, hij is blijkbaar zó boos, dat hij via zijn management ook naar deze blog een persbericht stuurde, waarin hij tekeer gaat tegen EénVandaag:

 

‘Hoe halen ze het in hun hoofd om zoiets te publiceren? Ik val mijn eigen programma tocht niet af? Het enige wat ik heb proberen te doen is een mogelijke oorzaak bedenken voor een programma, dat wekelijks met veel liefde wordt gemaakt. En dan krijg je dit weer! Erg jammer voor iedereen die zoveel energie steekt in het programma. Ik sta voor de volle 100% achter ‘Waar is Elvis?’ en zal daar ook achter blijven staan.’ Vrijdag 14 augustus 2009 zit Gordon vanaf 18.20 uur op Nederland 1 aan de EénVandaag Keukentafel. Nu ben ik helemáál nieuwsgierig naar die uitzending! Gaat die überhaupt nog wel door? (bron: persbericht)

Lees ook:Tv-tip: met Gordon aan de keukentafel
Lees ook:Gordon als liefdesdokter
Lees ook:Gaat er ooit een week voorbij zonder Gordon?
Lees ook:Gordon gaat weg bij Radio 538
Lees ook:Gordon wellicht terug als Topper

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Gordon bijt van zich af

 1. woman in the mirrow

  Gordon on the run….

    /   Reply  / 
 2. woman in the mirrow

  and still on the run….

    /   Reply  / 
 3. TD

  De 41-jarige Cornelis Heuckeroth weet er altijd voor te zorgen dat de schijnwerpers op hem gericht zijn. Maar ondertussen zit hij met zijn carrière in een moeilijke fase.
  .
  Op het Eurovisie Songfestival in Moskou gingen Gordon en de andere twee Toppers hard onderuit met het door Gordon zelf geschreven liedje ‘Shine’. En ook met zijn nieuwste programma ‘Waar is Elvis?’ gaat het niet goed. Het aantal kijkers valt tegen. Is het publiek Gordon zat?
  .
  Aan de keukentafel van EÉNVANDAAG praat Gordon uitgebreid over de kant die hij met z’n carrière op wil, namelijk de zachte kant. “De tijd van afzeiktelevisie is voorbij”, zegt Gordon die vanaf nu alleen nog positief bezig wil zijn. Gordon, die wordt bijgestaan door een mental coach, schrijft tegenwoordig gedichten om z’n gevoelens onder woorden te brengen. In de uitzending draagt hij ook een aantal van zijn gedichten voor.
  .
  EénVandaag blikt met de zanger en presentator terug op een roerig jaar. Gordon maakt van zijn hart geen moordkuil en doet een aantal opmerkelijke uitspraken:
  .
  Over zangtalentenshow Idols:
  “Bij Idols werd ik gebruikt en dat laat ik me nooit meer gebeuren.”
  .
  Over het meelopen met de homodemonstratie in Moskou:
  “Ik ben door minister Plasterk zelf gevraagd niet mee te doen met de homodemonstratie tijdens het Eurovisie Songfestival in Moskou. Hij wilde geen diplomatieke rel met een bekende Nederlander.”
  .
  Over corruptie bij het Eurovisie Songfestival:
  “Rusland heeft het Eurovisie Songfestival van 2008 gekocht.”
  .
  Over de toekomst van het Eurovisie Songfestival:
  “Er moet paal en perk worden gesteld aan de huidige situatie. We worden overspoeld door liedjes uit allerlei Oost-Europese landen. Oost- en West-Europa moeten ieder een apart songfestival gaan organiseren. Dat zou het beste scenario zijn.”
  .
  Over het ontbreken van kussende homo’s in clips van Gordon:
  “Ik ga het onthouden en er in mijn volgende clips rekening mee houden. Dat het commercieel niet wordt gewaardeerd, maakt mij niks uit.”
  .
  Over de rol van boeddhisme in zijn leven:
  “Ik heb tegenwoordig veel steun aan het boeddhisme, ik wil geen haat meer voelen en vanaf nu positief bezig zijn. Mensen zullen me saai gaan vinden, dat is dan maar zo. Het kon niet langer zo. Was ik doorgegaan op de oude voet dan was het zeker misgegaan.”
  .
  Over z’n show ‘Waar is Elvis?’:
  “Misschien zitten de mensen wel niet meer op Elvis te wachten. We hadden het programma beter ‘Waar is Michael Jackson’ kunnen noemen.”
  .
  Bron:
  http://www.eenvandaag.nl/binnenland/35000/gesprek_aan_de_keukentafel_gordon

    /   Reply  / 
 4. TD

  Gordon: “Misschien…. hadden we het programma wel ‘Waar is Michael Jackson?’ moeten noemen?” Aan de EénVandaag-keukentafel reageert de zanger op de slechte kijkcijfers van z’n nieuwe programma “Waar is Elvis?”. Hij zegt duidelijk ‘misschien’, maar in het persbericht dat naar aanleiding van onze reportage wordt rondgestuurd, is dit woordje per abuis niet opgenomen. Stom, foutje! Oeps…
  .
  Nou dat hebben we geweten. 887 websites brengen het nieuws en Gordon laat zich niet onbetuigd. Waar hij maar kan, laat hij horen dat de Tros hem genept heeft. De Tros als één van de omroepen die EénVandaag uitzendt. Nee Gordon, het was gewoon Jan met de pet. Niemand meer en niemand minder. En dat laten we dan ook meteen persoonlijk aan de zanger weten via een keurig mailtje. Ook gaat er een rectificatiebericht de deur uit en wordt aan sites die het verkeerde bericht al hebben geplaatst verzocht hun teksten aan te passen.
  Maar Gordon vindt dat allemaal niet genoeg. Gordon is boos… woedend zelfs.. en de hele wereld moet en zal het weten…
  .
  En dat terwijl alles nog zo gezellig begon. Hoewel…
  .
  Maandag 3 augustus jl.
  .
  Vrolijk melden we ons bij Gordons huis in Blaricum met in ons hand een lekkere aardbeienstoof. Maar Gordon lijkt er niet al teveel zin in te hebben. Nors schudt hij ons de hand. “Om drie uur moeten jullie weer weg zijn”, wordt ons kort door de pr-dame meegedeeld. Misschien is de zanger moe van de Gaypride, van z’n laatste optreden, ziet hij ons niet zitten.
  .
  Maar er is dan al het één ander aan dit keukentafelgesprek vooraf gegaan. Daags ervoor wordt ons al dringend verzocht een aantal aspecten niet te bespreken: Geen gezeur over de ruzie met Gerard Joling, geen vragen over Gordons (overigens integere) huilscene bij Pia’s Vinger aan de Pols. Het moet een leuk en gezellig en vooral positief gesprek worden, is het devies. Gordon wil zich namelijk een nieuw ‘positief’ profiel laten aanmeten. Oh ja, hij zal ook persoonlijke gedichten gaan voorlezen waarin hij z’n zachte kanten laat zien, zo laat z’n pr-dame ons weten
  .
  Als de hele camerasetting is opgebouwd kan het gesprek beginnen. Na wat introvragen over de Gaypride komen we al snel op het debacle van het Eurovisie Songfestival. Waarom is het weer niet gelukt? Waarom hij nou toch niet mee was gelopen met de homodemonstratie? Waarom nou toch al die zoenende hetero’s in die clips van Gordon? Waarom al die nare opmerkingen over kandidaten aan de Idols-talentenshow… Waarom… Waarom…
  Gordon is het al snel zat… “Ik snap niet zo goed wat je wil met deze vraag?” Als de camera even uit is, voel ik een warme hand van de pr-dame van Gordon in mijn nek die het allemaal niet zo heel lekker vindt lopen: “Ik heb het gevoel dat het een beetje negatief is. We moeten het positief houden.” Ehhh.. ja… oh ja… Bij een volgende break: “We hebben nog even de tijd, Gordon heeft nog gedichten he.” En dus laat ik een paar vragen varen en breng ik het gespreksonderwerp via de Dalai Lama en het boeddhisme – waar Gordon sinds kort fan van is – op het schrijven van gedichten.
  (…)
  Bron:
  http://www.eenvandaag.nl/weblogs/post/33159

    /   Reply  / 
 5. TD

  (…)
  Gordon kijkt me strak aan en fluistert…
  .
  Stttt… stil eens
  Ik kan mijn hart horen slaan
  Luister goed
  Heb je me verstaan?
  Sttt.. stil nou
  Zo kan iedereen het horen
  Luister goed…
  De stilte is geboren
  .
  Om even later te vervolgen met:
  .
  Ongelukkig
  .
  Wie weet wat ongelukkig zijn betekent…
  heeft vaak veel eenzame momenten opgetekend.
  .
  Jezelf straffen om alleen te zijn, omdat je alles wel wilt voelen, behalve ongelukkig zijn
  .
  Ongelukkig zijn betekent vaak een nieuw begin
  Het verlaten van het verleden, een einde aan een herinnering
  .
  Ongelukkig is vaak maar een woord
  Een omschrijving van jezelf, zoals het eigenlijk niet hoort
  .
  Ongelukkig zijn vaak degenen die met groot geluk of klein
  Het ongeluk hebben bestreden om dan pas echt gelukkig te kunnen zijn
  .
  Tja…
  .
  Na drie gedichten kijkt hij nog even vriendelijk in de camera en stuift dan weg. In een poep en een scheet staan we op straat.
  Twee dagen later worden we gebeld. Gordon is niet tevreden, vond het gesprek ‘te negatief’. Bij het doorvragen over het niet meedoen aan de homodemonstratie in Moskou had hij willen weglopen, zo meldt z’n pr-dame.
  “Waarom heeft hij dat dan niet gedaan”, vraag ik.
  Pr-dame: “Ja, ik meld het je maar, hij heeft het niet gedaan maar…”.
  Ik: “Als hij dit soort interviews te kritisch vindt en een pr-verhaal wil vertellen, dan moet hij gewoon zijn pr-afdeling vragen. Ik hou hier niet zo van.”
  Pr-dame: “Ja zo bedoel ik het niet, het zal heus wel goed komen.”
  Ik: “Ja, het komt goed en het wordt mooi, wacht maar af.”
  Pfff…
  .
  Enfin, je zou nu haast denken dat we dat woordje ‘misschien’ expres in het persbericht vergeten zijn. Geenszins! Het was een foutje.. een vervelend foutje. Niet meer dan dat. Sorry Gordon.
  .
  Zen!
  .
  Enfin, Gordon is dus boos. Woedend zelfs… Maar ach… Als je googelt op Gordon en boos of woedend krijg je trouwens heel veel hits: Gordon boos op 538, Gordon boos op Gerard Joling, Gordon boos op Life & Cooking en Irene, Gordon boos één of andere producer, Gordon woedend weg bij Idols.. etc. En nu dus: Gordon woedend op EénVandaag.
  En dat terwijl de reportage juist ging over het nieuwe positieve imago van Gordon en Gordons hang naar het boeddhisme. Oeps.. Misschien heb ik me wel vergist. Of misschien gaat de reportage wel heel erg anders over… Misschien!
  .
  Trouwens, de nieuwe gedichtenbundel “Gordon, Gedicht en Geopend” ligt met kerst in de winkel.
  Misschien? Vast niet!
  .
  Bron:
  http://www.eenvandaag.nl/weblogs/post/33159

    /   Reply  / 
 6. jack

  kotsmisselijk word ik van die vent…

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>