Lesbisch stel weg getreiterd

In de Utrechtse wijk Zuilen is een lesbisch stel weggepest. Twee jonge studentes waren in juni gaan samenwonen; al snel blijkt dat buurtbewoners dat niet accepteren. Sindsdien werden ze door vooral Marokkaanse jongeren bedreigd en geïntimideerd. De ruiten van hun woning werden ingetrapt. De daders lopen nog vrij rond, omdat getuigen niet praten en de jongeren niet op heterdaad zijn betrapt. De lesbo’s zijn bij nacht en ontij uit hun woning vetrokken, logeren nu op een schuiladres en durven niet meer naar hun huis terug.

De burgemeester van Utrecht zegt geschokt te zijn. Volgens hem moeten de ouders de jongeren corrigeren en moet er meer aandacht op school komen voor het bestaan van homo’s en lesbo’s. De moskee in Zuilen heeft laten weten met de gevluchte vrouwen te willen praten, maar zij lieten weten dat ze daar op dit moment niet toe in staat zijn.

Lees ook:Homojongeren gevraagd voor tv-programma
Lees ook:Mysterie rond plotselinge dood Zweedse homo in Amsterdam
Lees ook:Ouders welkom bij Jong&Out COC Zwolle
Lees ook:Tiener seksarmbandjes zorgen voor ophef
Lees ook:Brief aan Paus: bescherm LHBT jongeren

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>