Toppers voor Nederland naar Songfestival

De Toppers, Gerard Joling, Gordon en René Froger, gaan Nederland in mei vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival  in Moskou. Dat heeft de NOS vrijdag bevestigd. Op 1 februari vindt een nationale finale plaats; de Toppers dagen iedereen in Nederland uit om een lied te schrijven. Het mag maximaal 3 minuten duren en moet 23 november binnen zijn.

 

Gordon: ‘Ik ga zeker zelf ook een nummer schrijven. Ik zie ons het liefst met een gek nummer, met drie hele dikke donkere dames op de achtergrond, helemaal over de top.’ Humor is volgens hem onontbeerlijk: ‘Wij doen het met veel plezier. Ik denk dat de zangeressen het de afgelopen jaren veel te serieus hebben genomen. Ik denk dat die alleen maar bezig waren met het doorbreken in Europa en het winnen van het festival. Daar moet je niet aandenken.’ Volgens Gordon zal hun bijdrage wel ‘iets up-tempo’ moeten zijn, ‘maar als het een waanzinnige ballade is, kan dat ook altijd.’ Gordon deed eerder mee aan de Nederlandse finale; Joling werd negende op het Songfestival in 1988 met zijn hit ‘Shagri-la’. De Toppers ontstonden in 2005 als grap, toen Gordon en Joling gastartiesten waren in de show van Froger. Daarna bedachten ze een concertreeks Toppers in Concert, die nu vier keer is gehouden. Op 30 september geven de Toppers een persconferentie: daar geven ze verdere tekst en uitleg over hun deelname aan het Songfestival.

Lees ook:Jeroen van der Boom nieuwe Topper
Lees ook:Gordon en Froger zoeken nieuwe Topper
Lees ook:Toppers uit hun dak op Songfestival
Lees ook:Gordon wellicht terug als Topper
Lees ook:Toppers doen aan List en bedrog op Songfestival

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>