Harvard University trekt gastdocentschap Chelsea Manning in

De prestigieuze Amerikaans universiteit Harvard heeft het gastdocentschap van Chelsea Manning ingetrokken. Ze mag wel komen spreken, maar ‘het was een vergissing haar een gastdocentschap aan te bieden.’ Manning lekte in 2010 honderdduizenden geheime documenten over onder meer troepen in Irak en Afghanistan naar WikiLeaks. 

Drie jaar later werd ze veroordeeld tot 35 jaar cal, maar president Obama verleende haar vlak voor zijn vertrek gratie. Manning kreeg excuses van Harvard aangeboden, maar twittert dat er is gezwicht door druk van de CIA: ‘Dit is hoe een politiestaat eruit ziet.’ Eerder zegde CIA-directeur Mike Pompeo zijn bezoek aan Harvard af vanwege Mannings’ docentschap. Zijn besluit zou niets te maken hebben met het feit dat Manning transgender is.

Lees ook:Assange bereid tot uitlevering aan VS als Obama gratie verleent aan Chelsea Manning
Lees ook:Obama verleent strafvermindering aan Chelsea Manning
Lees ook:Chelsea Manning wil met hongerstaking behandeling geslachtsidentiteitsstoornis afdwingen
Lees ook:Chelsea Manning komt vandaag vrij
Lees ook:Wel excuus, geen excuus: gemodder bij EO over interview ‘bekeerde’ homo

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>