Staatssecretaris Dekker wil lessen burgerschap verbeteren

Sander Dekker (VVD), staatssecretaris van Onderwijs, wil de lessen burgerschap verbeteren. Dat schrijft hij in een brief aan de Kamer, in een reactie op een kritisch rapport van de Inspectie van Onderwijs over dit soort lessen.

Aandacht voor burgerschap is sinds 2005 verplicht in het basis- en voortgezet onderwijs, maar volgens de Onderwijsinspectie doen scholen dat ‘weinig doelgericht’. Dekker wil dat scholen meer gericht aandacht besteden aan de democratische rechtsstaat en onze waarden en normen zoals in de Grondwet zijn vastgelegd. Het gaat om onderwerpen als democratie, homoseksualiteit en vrijheid van meningsuiting.

Lees ook:Ledenpeiling over homoseksualiteit bij christelijk onderwijs
Lees ook:Scholen mogen homo’s weigeren
Lees ook:Docenten hebben moeite met behandelen van homoseksualiteit en integratie in de klas
Lees ook:Litouwen verslikt zich in antihomo wet
Lees ook:COC Amsterdam breekt record homovoorlichtingen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>