Homestay gezocht voor Amerikaanse studenten in Amsterdam, feb.- mei 2017

SIT STUDY ABROAD zoekt enthousiaste mensen, woonachtig in Amsterdam, die het leuk vinden om van 3 februari tot en met 12 mei 2017 gasthuishouden te zijn voor één van onze Amerikaanse college studenten. Zij studeren hier een semester ‘International perspectives on Sexuality and Gender’. Meer info zie onder. U ontvangt een onkostenvergoeding van €25,- per dag voor de verzorging van de student.

Voor de student vormt het leven en meedraaien in een gastgezin (één- of meerpersoons-huishouden) in Amsterdam een basisonderdeel van het 15-weekse studieprogramma. Wij vragen van u dat u de student een slaapkamer ter beschikking stelt en een schoon en veilig onderkomen biedt. U zorgt dat er dagelijks ontbijt en avondeten in huis is. En in het weekend ook lunch. U eet regelmatig ’s avonds samen met de student. Wij zoeken dus mensen die het leuk vinden om een zekere mate van persoonlijk contact met de student te onderhouden. Wij streven naar variatie in onze gastgezinnen. Omdat LHBT-emancipatie een onderdeel is van het studieprogramma willen wij ook graag meerdere LHBT-gastgezinnen voor de deelnemende studenten.

Het SIT Study Abroad programma in Amsterdam bestudeert de (vorming en uiting) van identiteit van burgers via de intersectie (kruispunten) van gender, seksualiteit, ras, klasse, migratie en religie. Onderwerpen die o.a. in het programma aan bod komen zijn: seksuele- en genderdiversiteit (LHBT), feminisme, (post)kolonialisme, post(migratie). De studenten hebben 11 weken fulltime les en sluiten het semester af met 4 weken individueel onderzoek en scriptie. Van 4 t/m 19 maart 2017 gaan de studenten met de academic director en program assistent twee weken op buitenlandexcursie naar Marokko. De studenten worden bij alle onderdelen van het programma begeleid vanuit SIT.

De School for International Training (SIT) is een geaccrediteerde instelling voor hoger onderwijs en een toonaangevende organisatie op het gebied van internationale educatie en uitwisseling. Met onderwijsprogramma’s over de hele wereld, gericht op sociale rechtvaardigheid, duurzame ontwikkeling, kunst en cultuur. SIT is onderdeel van de Amerikaanse non-profit organisatie World Learning, opgericht in 1964 in Vermont, USA.

Info over het studieprogramma:

 http://studyabroad.sit.edu/programs/semester/spring-2017/nlr.

Aanmelden om gasthuishouden te zijn? Bel met de SIT Homestay coordinator: B. Franse tel. 06-47199417 of email [email protected].  Ook voor meer informatie kunt u mailen of bellen.

Lees ook:Gastgezinnen gezocht voor Amerikaanse studenten in Amsterdam
Lees ook:Gasthuishoudens gezocht voor Amerikaanse studenten
Lees ook:Forum Seksualiteit en de Derde Wereld
Lees ook:Homostudenten Maastricht strikken ‘Youtube hunk’ Nanne
Lees ook:Maastricht tekent voor tolerantie – ‘dankzij verklaring moet iedereen zich welkom voelen’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>