Maandag 25 juli: internationale conferentie Roze Ouderen & Zorg

Maandagmiddag 25 juli, tijdens Europride Amsterdam, vindt voor het eerst een Internationale Conferentie plaats over roze ouderen en de zorg, bij de Universiteit van Amsterdam. Staatssecretaris Martin van Rijn  (VWS) opent de conferentie, waarvoor sprekers en organisaties uit meerdere Europese landen worden verwacht. Organisator Roze 50plus, het samenwerkingsverband tussen de Ouderenbond ANBO en COC Nederland.

Doel van de conferentie is om de leefsituatie, gezondheid en welzijn van roze ouderen verbeteren door bundeling van kennis, ervaring en belangenbehartiging. Tot voor kort was er nauwelijks aandacht voor roze senioren in zorginstellingen, vaak omdat professionals en managers er simpelweg van uitgingen dat die niet in hun tehuizen woonden. Roze ouderen waren en zijn vaak onzichtbaar: in het verleden leerden ze hun identiteit verborgen te houden. Inmiddels komt daar verbetering in: zorginstellingen die hun aanbod weten aan te passen aan de vraag van roze ouderen, kunnen daarvoor een Roze Loper krijgen, een soort van certificaat dat specifieke roze zorg bij hen goed geregeld is.,

Lees ook:COC wil wettelijke normen LHBT-vriendelijke ouderenzorg
Lees ook:Eerste Roze Loper homovriendelijke ouderenzorg
Lees ook:Tolerantiescan moet roze zorg verbeteren
Lees ook:COC Limburg organiseert debat alternatieve woonvormen voor lhbt-ouderen in Glaspaleis Heerlen
Lees ook:COC Limburg op de bres voor roze ouderen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>