‘Kinderen die kort worden gehouden, kunnen voor het leven beschadigd raken’

Kinderen die door strenge ouders kort gehouden worden, kunnen voor het leven beschadigd raken. Het is niet echt een roze item, maar veel LHBT’s kunnen zich er waarschijnlijk (min of meer) in herkennen. Zelf wist ik als puber niets beters te bedenken dan het ouderlijke huis te verlaten om onder de streng militaristische duim van mijn vader uit te komen. Ik heb er nooit spijt van gehad, maar van tijd tot tijd heb speelt die jeugd me nog altijd op!

Zie ook: De verstikkende wurggreep van fanatisme

Onderzoekers van de University College of London zeggen dat kinderen veel gelukkiger opgroeien zonder een al te strenge opvoeding. Warme en zorgzame ouders maken hun kind blij. In hun latere leeftijd zullen ze daar baat bij hebben, want ze zullen gelukkiger zijn, aldus de wetenschappers. Zij onderzochten 5.362 vijftigers en ondervroegen hen over de band met hun ouders. ‘Uit andere studies weten we dat als een kind een emotionele band heeft met zijn of haar ouders, het later gemakkelijker emotionele banden onderhoudt met andere mensen’, aldus Dr. Mai Stanford die aan het onderzoek meewerkte. ‘Ouders geven ons een stabiele basis om de wereld te ontdekken. Warmte en integratie zorgen voor sociale en emotionele ontwikkeling.’

Lees ook:Advies staatscommissie: kind moet vier ouders kunnen hebben
Lees ook:Petitie om meerouderschap regenbooggezinnen wettelijk te regelen
Lees ook:Homokoppels gelukkiger dan heterostellen
Lees ook:Studie: ‘Kinderen van same-sex ouders gezonder’
Lees ook:Kwart jongeren duikt er gelijk bovenop bij eerste sekservaring

1 Reacties // Reageer

One thought on “‘Kinderen die kort worden gehouden, kunnen voor het leven beschadigd raken’

  1. happy

    Dit klopt.Ben ook jong de deur uitgegaan om vrij te zijn/te leven.Mijn ouders vonden het heel belangrijk wat de buurt en omgeving van ons vond.Ook het geloof speelde een rol.(voor het oog van het kerkvolk.)Ik heb mijn kinderen vrij gelaten en heb een hele goede band met ze.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>