Studie: ‘Na 32 maanden PrEP niet één nieuw geval van hiv’

Na twee-en-een-half jaar trials met PrEP blijkt er niet één nieuw geval van hiv te zijn bijgekomen. Dat is de uitkomst van een studie in San Francisco, die woensdag werd gepubliceerd in Clinical Infectuous Diseases. De Kaiser Permanente Medical Center in San Francisco hield de gezondheid in de gaten van meer dan 600 mensen die iedere dag Truvada slikken om te voorkomen dat hiv zou kunnen toeslaan.

Van hen was 99 procent een man die seks heeft met mannen, de doorsnee leeftijd was 37 en gemiddeld gebruikten ze 7,2 maanden PrEP. Deelnemers die PrEP slikken, zijn sneller geneigd ‘het’ met meerdere seks partners te doen dan mensen die geen PrEP gebruiken. Niet één van hen kreeg hiv, maar in het eerste halfjaar van het onderzoek liep 30 procent tenminste één andere soa op. Na een jaar was dat percentage gestegen naar 50 procent. Van de deelnemers liet 41 procent het condoom steeds vaker ongebruikt op het nachtkastje liggen, terwijl 56 procent aangaf ze nog steeds te gebruiken.

Lees ook:GGD-Amsterdam start met proef hiv-preventiepil PrEP
Lees ook:Oproep aan minister Schippers: ‘zet PrEP nog dit jaar in’
Lees ook:New York City onthult nieuw plan om hiv in te dammen
Lees ook:Landelijke Richtlijn hiv preventie pil PrEP beschikbaar
Lees ook:PreP-talk: het grote PreP-debat in de Balie Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>