Studie: ‘Kinderen van same-sex ouders gezonder’

Kinderen van homo- en lesbostellen ‘zijn gezonder en hebben een betere band met hun familie’. Dat is de uitkomst van een studie aan de Universiteit van Melbourne: de Australian Study of Child Health in Same-Sex Families (ACHESS). Er werden 500 kinderen van 315 ouders  onderzocht tussen de 0 en 17 jaar. Van 80 procent van de kinderen heeft een moeder de vragenlijst ingevuld, van 18 procent de vader.

Kinderen tussen de 5 en 17 jaar scoorden hoger op het gebied van algemene gezondheid en ‘huiselijke binding’ dan Australische kinderen met andere familiebindingen en achtergronden. Op het jaarcongres van de American Psychological Association (APA) werd een reeks onderzoeken gepresenteerd, waaruit blijkt dat kinderen met lesbische en homo-ouders in de regel geen negatieve psychologische effecten ervaren.

Lees ook:‘Inenten kan kinderen in homo’s veranderen’
Lees ook:Slechts 1,7 procent van de Amerikanen homo
Lees ook:VS stopt therapieën om homo’s om te turnen
Lees ook:Roze senioren ongezonder dan hetero ouderen
Lees ook:Studie: ‘Na 32 maanden PrEP niet één nieuw geval van hiv’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>