Mannen met dwarslaesie kunnen via simpele ingreep gevoel in penis terugkrijgen

Goed nieuws voor mannen met een dwarslaesie: zij kunnen het gevoel in hun penis terugkrijgen. Plastisch chirurg Max Overgoor van de Isalakliniek in Zwolle promoveerde aan de Universiteit Utrecht op de TOMAX-procedure, een mede door hem ontwikkelde techniek. Aan één kant van de penis wordt de lieszenuw doorgesneden en met een operatiemicroscoop gehecht aan de aan de basis doorgesneden peniszenuw.

Eigenlijk is het een soort bypass, die het mogelijk maakt om gevoelsinformatie via de peniszenuw om te leiden naar de hersenen. Bij 60 tot 80 procent van de patiënten verloopt de operatie succesvol. De patiënt moet na de operatie wel even geduld hebben, want de eerste tekenen van gevoeligheid verschijnen pas vier tot zes maanden later. In het begin wordt aanraking van de penis ‘vertaald’ als aanraking van de lies, want de hersenen hebben tijd nodig om te wennen aan deze verandering. In Nederland worden ieder jaar circa 110 kinderen geboren met een open rug en krijgen 300 mannen een dwarslaesie, bijvoorbeeld door een ongeval, infectie of tumor.

Lees ook:Hetero bang voor streling door andere man
Lees ook:Tv-tip dinsdag 20 september: ‘Sophie in de Kreukels’ – penisverdikking
Lees ook:Vingerlengte verraadt wat er in de broek zit
Lees ook:Langere ringvinger bij man verraadt ontrouw
Lees ook:Hersenen jongeren in verkeerd lichaam tonen kenmerken andere geslacht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>