Milkshake 2017 in Westergasfabriek – zaterdag 29 en zondag 30 juli

Zaterdag 29 en zondag 30 juli vindt op het terrein van de Amsterdamse Westergasfabriek het Milkshake Festival plaats. Dit jaar komt een wel heel bijzondere gast: Village People. De legendarische 6-koppige mannengroep staat op 30 juli op het hoofdpodium. Ooit sloeg de groep in de Benelux helemaal niet aan, tot de beroemde hits In the Navy en YMCA daar verandering in brachten. Eerder was al bekend gemaakt dat het festival een ode zal brengen aan de in december overleden Britse popicoon George Michael en Wham. De ode krijgt de naam ‘Wham’bam thank you Ma’am’ en moet uitdragen dat de liefde niet alleen iets voor in de kerstperiode is, verwijzend naar de grootste hit van Wham: ‘Last Christmas’.

De organisatie van Milkshake wil de bezoeker ‘een euforisch gevoel meegeven’ alsof het ook “last Christmas” is. Maar ook wordt benadrukt dat lief zijn voor elkaar niet alleen aan de kerstperiode is voorbehouden. Het festival duurt dit jaar net als vorig jaar twee dagen. Zowel nationale als internationale stage hosts hebben hun komst naar het Westerpark bevestigd. Erwin Olaf heeft op zaterdag weer een eigen stage en vertelt net zoals bij voorgaande edities een verhaal door middel van performances, licht en muziek. Transformer van Joost van Bellen en Zubrowka International zijn voor de tweede keer aanwezig. Bij Transformer gaat het om de transformatie van de mens in veel verschillende vormen, van verliefdheid tot de transgenders en dit wordt gevierd.

Milkshake festival is een dancefestival dat is ontwikkeld vanuit de gedachtegang ‘niets moet, alles mag’. Het laat zien dat entertainment, muziekkeuze, kledingkeuze en status niets met seksualiteit te maken heeft. Tijdens Milkshake heerst er een sfeer die vrij is van de door de maatschappij gecreëerde hokjesgeest. Het leven is juist een feest dankzij de grote diversiteit van huidskleuren, seksuele voorkeuren en een scala aan verschijningsvormen. Milkshake viert de stad en haar initiatieven en zet zich in voor iets meer hoffelijkheid en liefde voor elkaar. Dik, dun, klein, groot, homo, hetero, trans, travo, pikzwart of lelieblank: mensen zijn het zout van de aarde en dit gaan we vieren

Lees ook:Village People treden op bij Milkshake Festival
Lees ook:Milkshake Camping 2018
Lees ook:Milkshake Festival start ticketverkoop
Lees ook:Milkshake Festival 2017 brengt ode aan George Michael en WHAM
Lees ook:11-jarig Danserette in Paradiso en op Milkshake

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>