Amsterdam TransPride 2017

Tijdens de Amsterdam Pride organiseert TransAmsterdam de vierde TransPride met als doel de beeldvorming van transgenders te verbeteren, zichtbaar maken, transgenders en ally een kunst en cultureel podium aan te bieden. Met de TransPride willen we verhalen van transgenders vertellen en een brug slaan naar de LGBQ gemeenschap en samenleving.  De thema van de TransPride 2017 is This is My TransPride. Deze word van 30 juli t/m 4 augustus 2017 in de Generator Mauritskade 57/Oosterpark Amsterdam georganiseerd. De TransPride ambassadeurs 2017 zijn zangeres Agnes Geneva en schrijver Micha Meinderts. Onze ambassadeurs gaan ieder op hun ‘’eigenwijze’’ zich in zetten voor de trans gemeenschap, promoten de TransPride, openen de TransPride en zijn aanwezig tijdens de TransPride met een optreden en/of presenteren (bron: persbericht).
-
De opening van de Amsterdam TransPride is op Zondag 30 juli 17:00 – 19:00 in  Nescio- Auditorium Bar en van 20:00 – 1:00 uur in Ooster Bar in de Generator Mauritskade 57 of Oosterpark Amsterdam. In de Oosterbar zijn er optredens, muziek, acts en dj’s. Verder zijn er sprekers en optreden met o.a. wethouder Simone Kukenheim, host en zangeres Dolly Bellefleur, schrijver en TransPride ambassadeurs Micha Meinderts, zangeres en ambassadeur Agnes Geneva, Italian singer & song writer Roberta Marten.
-
Speciaal uit Pakistan verwelkomen we de eerste transgender model, danser en spreker Kami Choudhry. Zij zal tijdens de TransPride spreken over de positie van transgenders in Pakistan. Op 31 juli om 20:00 gaan we met verschillende sprekers en het publiek in gesprek over de onwetendheid, misverstanden, onbegrip, discriminatie en transfobia m.b.t. transgenders in de LGBQIA gemeenschap.
-
TransPride programma
- Zaterdag 29 juli TransPride – Trans gemeenschap @Pride Walk verzamelen om 11:00 uur we lopen om 12:00 uur van Homomonument naar Pride Park Vondelpark
- Zondag 30 juli 17:00 TransPride Opening: De feestelijk opening is om 17 uur met verschillende sprekers, muziek, zingen van ons transpride anthem en het hijsen van de transgender vlag.
- Maandag 31 juli 20:00 Trans* InClusief/ExClusief in de LGBQ gemeenschap: Tijdens deze avond gaan we met verschillende sprekers en het publiek in gesprek over de onwetendheid, misverstanden, onbegrip, discriminatie en transfobia m.b.t. transgenders in de LGBQIA gemeenschap.
- Dinsdag 1 augustus 20:00.TransTalents, TransStory, TransPoetry: Op deze avond kunnen mensen hun talenten showen, verhalen en gedichten voordragen. Iedereen is welkom om optreden, verhaal of gedicht voor te dragen.
- Woensdag 2 augustus 14:00 TransPride Walk – Pride Oost: We verzamelen om 14:00 en lopen vanaf 15:00 uur de Generator naar de opening van de Pride Oost. Op deze manier willen we contact maken met de buurt, de bewoners en een brug slaan tussen de TransPride en Pride Oost. Er zijn sprekers aanwezig, acts en optredens.
- Donderdag 3 augustus 20:00 Transmen in the World: We gaan met transmannen uit verschillende landen in gesprek over de positie van transmannen in de samenleving en de wereld.
- Vrijdag 4 augustus 20:00 TransPride Party: De laatste avond van de TransPride sluiten we af met een sfeervolle avond met optredens, muziek, acts en dj’s waar iedereen lekker kan dansen. Een feest waar iedereen welkom is en zichzelf mag en kan zijn.
-
Datum: 30 juli t/m 4 augustus 2017
Locatie: Generator Mauritskade 57/Oosterpark Amsterdam
-

Lees ook:Lancering TransPride ambassadeurs 2017
Lees ook:TransPride pre party
Lees ook:Lancering TRANS magazine bij Opening Amsterdam TransPride
Lees ook:Amsterdam TransPride 2015
Lees ook:Lancering TransPride Ambassadeurs in Amsterdam Museum

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>