Paradiso Pride Week in de week van 28 juli t/m 6 augustus

Vrijdag 28 juli tot en met zondag 6 augustus viert Paradiso, tijdens de aftrap van haar eigen Pride Week, de genderdiversiteit en de vrijheid om lief te hebben. Tijdens de Paradiso Pride Week kan men verschillende live optredens en clubnachten bezoeken die zijn gericht op een open-minded publiek. Onder andere Village People en Kumbia Queers treden op in de grote zaal van Paradiso. Men kan een verrassend en uiteenlopend programma verwachten waarbij iedereen de kans krijgt om vol trots deze vrijheden mee te vieren. Als mede-organisator van Milkshake Festival deelt Paradiso de visie en kerngedachte van het festival, namelijk ‘for boys who love girls, who love girls, who love boys, who love boys’ (bron: persbericht).

-
Summer Of Love
Omdat de ‘Summer Of Love’ exact 50 jaar achter ons ligt, een zomer waarbij het Vondelpark overgenomen werd door onder andere provo’s en hippies, vindt Paradiso het dan ook passend om de week van 28 juli tot en met 6 augustus uit te roepen tot Paradiso Pride Week. Naast de provo’s en hippies van toen die de historie van Paradiso hebben grotendeels hebben gevormd, was men wereldwijd volledig in de ban van de flower-power cultuur. Deze beeldcultuur keert voor een week terug in Amsterdam, weliswaar in een modern jasje.
-
Programmering
Paradiso is nog altijd gefascineerd door deze beweging en wil bezoekers dus graag de kans geven om deze tijd min of meer te herleven, in een modern jasje. De programma’s tijdens de Paradiso Pride Week, die normaal gesproken over het hele jaar door zijn verspreid, vinden speciaal voor deze viering vlak na elkaar plaats. Ook met het oog op de Gay Pride vieringen in de stad gedurende de week. Naast de clubnachten is er tijdens de Paradiso Pride Week ook aandacht voor speciale live concerten.
-
Zo treedt de Amerikaanse zanggroep Village People (een dag na hun optreden op Milkshake Festival) op in Paradiso. Ook treedt tropical-punkband Kumbia Queers op in Paradiso. Verder strijken FPQXL, Rapido, Danserette als een van de bekendste roze feesten in Amsterdam neer in Paradiso voor een uitbundige clubnacht. De sfeer tijdens deze feesten hangt sterk samen met waar de LGBTQ-scene onder andere voor staat: openheid en vrijheid om te zijn wie je bent.
-
Milkshake Festival
Sinds 2012 wordt Milkshake Festival jaarlijks georganiseerd. Milkshake Festival is een festival met 9 podia verspreid over het Amsterdamse Westerpark, dat is ontstaan uit een unieke samenwerking tussen AIR en Paradiso. Dit jaar vindt het festival voor het eerst over twee dagen verspreid plaats. De gedachte ‘niets moet, alles mag’ staat voorop tijdens het festival, waar geen plaats is voor hokjesdenken. Ieder jaar vinden er in de week van de Gay Pride en Milkshake Festival evenementen plaats in Paradiso. Het volledige Paradiso Pride Week programma is hieronder te vinden. Ga voor meer informatie over de losse programma’s en de kaartverkoop naar de website van Paradiso
-
Vrijdag 28 juli: Boudoir Secret
Zaterdag 29 juli: Milkshake Festival
Zaterdag 29 juli: Danserette
Zondag 30 juli: Milkshake Festival
Zondag 30 juli: Kumbia Queers
Maandag 31 juli: Village People
Dinsdag 1 augustus: Cafe Paradiso
Woensdag 2 augustus: Cafe Paradiso
Donderdag 3 augustus: Cafe Paradiso Indie-Folk Special & Noodlanding!
Donderdag 3 augustus: Dekmantel Festival Opening (Paradiso Noord, Tolhuistuin)
Vrijdag 4 augustus: Zwarte Koffie
Vrijdag 4 augustus: Zij aan Zij (Paradiso Noord, Tolhuistuin)
Zaterdag 5 augustus: FPQXL
Zondag 6 augustus: Rapid0
-

Lees ook:Zondag 20 juli: Milkshake Festival Westerpark Amsterdam
Lees ook:Milkshake festival 2013 in Westerpark Amsterdam
Lees ook:11-jarig Danserette in Paradiso en op Milkshake
Lees ook:Milkshake Festival start ticketverkoop
Lees ook:Andrée van Es, Pride Fonds en Westerse Vrijheid: Milkshake Festival 2014

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>