Venlo organiseert Roze Zaterdag 2019

Roze Zaterdag/Roze Stad zal in 2019 voor de eerste keer plaatsvinden in Venlo. Dat is vandaag bekendgemaakt tijdens Roze Zaterdag in den Bosch. Het organisatiecomité van de stad Venlo presenteerde een overtuigend bidbook aan het bestuur van de Stichting Roze Zaterdagen Nederland. De stad Venlo werkt in hun Roze Jaar samen met de Duitse buurgemeente Krefeld en biedt zo een gevarieerd en internationaal programma.

Het bestuur van de Stichting Roze Zaterdagen Nederland heeft in jaren niet een zo moeilijke keuze moeten maken als voor de toekenning van de Roze Zaterdag en Roze Stad 2019. De kwaliteit en het niveau van de kandidaten waren dit jaar ongekend hoog. Het is verheugend te constateren dat in alle steden het gemeentebestuur zich onverkort schaarde achter het initiatief uit ‘het veld’ en een duidelijke faciliterende rol op zich nam.

De stad Venlo heeft zich met de kandidatuur en het overtuigende bidbook voor Roze Stad en Roze Zaterdag 2019 duidelijk op de kaart gezet. Het gekozen thema ‘Grenzeloos’ dat leidt tot openstellen voor iedereen, in de stad, in de regio en specifiek met de buurgemeente Krefeld, is precies wat de Nederlandse samenleving in deze tijd nodig heeft. De internationale samenwerking kan leiden tot meer wederzijds begrip en biedt de mogelijkheid tot culturele en sociale uitwisselingsprojecten die hopelijk een effect hebben dat nog jarenlang na-ijlt.

Het bestuur heeft kennis gemaakt met een enthousiast en gedreven team van vrijwilligers dat er in is geslaagd om sterke verbintenissen aan te gaan met het gemeentebestuur en een aantal lokale ondernemers en met name met buurgemeente Krefeld. Met deze internationale, grensoverschrijdende, component wordt een nieuwe dimensie aan onze nationale Pride gegeven.

Behalve de internationale component viel het bestuur ook het streven op om in Venlo een blijvende infrastructuur neer te zetten. Een stad met een regionale functie heeft in de regel een vestiging van het COC of een vergelijkbare organisatie binnen de grenzen. Dat Venlo er ondanks het ontbreken hiervan een uitstekend programmavoorstel heeft gedaan, sprak het bestuur zeer aan. Het organisatiecomité had ook goed nagedacht over mogelijke evenementen gedurende de rest van het Roze Jaar in Venlo en Krefeld. Een blijvend resultaat, bijvoorbeeld van jaarlijks terugkerende sportevenementen of culturele activiteiten, zou een mooie impuls voor de stad kunnen zijn en zeker ook voor de acceptatie van de LHBTI-gemeenschap in Noord-Limburg en de regio tussen Venlo en Krefeld.

Het bestuur meent dat met inachtneming van al deze punten Venlo de beste kandidaat is om de Roze Zaterdag 2019 te organiseren. Na de Roze Zaterdag in 2018 in Gouda verhuist dit unieke evenement dus in 2019 naar Venlo.

Lees ook:Roze Zaterdag 2014 in Eindhoven
Lees ook:Roze Zaterdag 2018 naar Gouda
Lees ook:Roze Zaterdag 2015 voor de derde keer in Maastricht
Lees ook:‘s-Hertogenbosch in 2017 voor de tweede keer Roze Stad
Lees ook:Leeuwarden grijpt naast organisatie Roze Zaterdag 2019

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>