Amsterdam: iconisch vrouwencafé Vivelavie gaat dicht

Het roemruchte Amsterdamse vrouwencafé Vivelavie aan de Amstelstraat bij het Rembrandtplein gaat dicht. Na 37 jaar vindt de inmiddels 70-jarige Mieke Martelhoff ‘het welletjes’. De sluiting van de misschien wel belangrijkste kroeg voor lesbo’s in de hoofdstad is ‘het einde van een tijdperk’. Alleen Saarein in de Jordaan blijft over als kroeg voor de lesbische doelgroep.

Zaterdag 24 juni wordt de laatste dag dat de kroeg open is. Martelhoff hoopt op een voortzetting: ‘want ik hoop dat Vivelavie in de toekomst weer nieuw leven kan worden ingeblazen’. Twee personeelsleden wilden de kroeg overnemen, maar één van hen haakte af. Martelhoff ‘gaat met het overgebleven meisje op zoek naar een kleinere locatie in de stad.’

 

Lees ook:Eigenaar Vivelavie krijgt Women Friendly City Plaquette van Amsterdam
Lees ook:Homocafé De Kabberdoes in Den Bosch gaat weer open
Lees ook:De man die als vrouw door het leven moest
Lees ook:Bet van Beeren (café ‘t Mandje) krijgt eigen brug
Lees ook:Den Bosch krijgt een nieuwe homokroeg: café Janika

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>