Succesvolle eerste Utrecht Canal Pride

De eerste Utrecht Canal Pride was een succes: tussen de 15.000 en 20.000 bezoekers keken naar 27 kleurrijke boten die de Oudegracht afvoeren. De Canal Pride werd georganiseerd door de homohoreca en homobelangenorganisaties. ‘De Amsterdamse Canal Parade heeft alle charme verloren’, aldus Robbert Kalff homocafĂ© Kalff.

Hij vindt het evenement in de hoofdstad te commercieel geworden: ‘waardoor alleen nog grote bedrijven kans maken om met een boot mee te varen.’ Burgemeester Jan van Zanen zou hebben gezegd te hopen dat dit evenement ‘de eerste van een lange reeks’ zal gaan worden.

Lees ook:Gay Pride grootste jaarlijkse evenement Amsterdam
Lees ook:Veel animo op Facebook voor Utrecht Canal Pride Parade
Lees ook:Bewoners Prinsengracht ‘helemaal klaar met Canal Parade’
Lees ook:UvA Pride vaart mee tijdens Canal Parade
Lees ook:Amsterdam Canal Parade 2012

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>