60 procent Nederlanders: bij slechte adem minder zin in seks

Hoewel een roze bril en verliefdheid de minder leuke eigenschappen kunnen verbloemen, zijn een slechte adem of een onverzorgd uiterlijk factoren die de passie abrupt kunnen verstoren. Een maatje meer, een rimpeltje of een grijze haar maakt niet direct minder aantrekkelijk blijkt uit onderzoek* van datingsite Parship.nl, in aanloop naar de Dag van de Passie op 28 mei (bron: persbericht).

Slechte adem grootste afknapper
Niet voor niets wordt er afgeraden om knoflook te eten op een eerste date. Het onderzoek wijst uit dat meer dan 60 procent van de singles een slechte adem een grote libido-killer vindt. Behalve tandenpoetsen, mag de persoon ook van tevoren even zijn of haar nagels knippen en een schoon shirt aantrekken, want een onverzorgd uiterlijk is voor meer dan de helft van de singles (56%) een echte no-go.

Mentale aantrekkingskracht
Met enkel tandenpoetsen en een frisse douche zijn we er volgens een aantal van de singles nog niet: bijna de helft (47%) van hen vindt het ook belangrijk dat de persoon in kwestie interesse toont. “De kracht van passie zit, naast de uiterlijke factoren, ook in de inhoud. Interesse tonen en humor gaan hand in hand met aantrekkingskracht. Vooral vrouwen geven aan dat ze dit belangrijk vinden tijdens de zoektocht naar een potentiële partner”, aldus Femke van der Hoeven, Country Manager van Parship.nl.

Rimpeltje meer of minder? Geen probleem!
Er zijn factoren waarvan wordt gedacht dat ze storend kunnen zijn voor de aantrekkingskracht, maar een groot deel hiervan blijkt absoluut geen probleem onder de ondervraagden. De singles zijn het er unaniem over eens (99%) dat zichtbare ouderdom, zoals een paar rimpels en grijze haren, geen invloed hebben op de aantrekkingskracht van de date in kwestie. Opvallend uit het onderzoek is dat ook slurpen, boeren laten of een beetje aankomen voor 9 op 10 respondenten geen probleem is voor het libido.

Goed gesprek voor meer passie
Maar stel dat de passie nou wel uit onze toekomstige relatie verdwijnt, wat doen we dan? Meer dan 70 procent van de respondenten geeft aan dat ze met een goed gesprek meer passie hopen te krijgen. Daarnaast zouden ze de volgende stappen ondernemen:

  • 63%    Er samen op uitgaan, zoals uit eten of naar de bioscoop
  • 45%    Meer persoonlijke aandacht, zoals elkaar complimenteren en verrassen
  • 39%    Het gezellig maken thuis, zoals lekker koken en kaarsen aansteken
  • 24%    Vaker initiëren van seks
  • 14%    Sexy lingerie dragen of kopen voor de partner

*Onderzoek uitgevoerd onder 1.047 leden van Parship Nederland (18 tot 80 jaar), april 2017

Lees ook:Zomerkriebels: een op drie singles wordt sneller verliefd in zomertijd
Lees ook:Zonder date aan het kerstdiner – Nederlandse singles zien op tegen de feestdagen
Lees ook:Eén op vijf vrouwen: liever rijke partner dan goede seks
Lees ook:Ideale eerste date: geen seks maar wel kus op wang
Lees ook:Regelmatig seks: minder erectieproblemen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>