Roze Activiteiten in maart bij Amstelring Amsterdam

Roze Activiteiten in maart bij Amstelring. Adressen Amstelring Roze Loper Centra:
De Drie Hoven, Louis Bouwmeesterstraat 377; 1065 NS Amsterdam; 020-449 72 72 (bij winkelcentrum).
Groenelaan, De Helpende Hand 9; 1186 AB Amstelveen; 020-426 66 00 (bij ziekenhuis).

De Klinker, Borgerstraat 45; 1053 PB Amsterdam; T020-683 11 51 (bij Ten Kate markt).

De Rietvinck, Vinkenstraat 185; 1013 JR Amsterdam; 020-756 37 07 (bij Haarlemmerplein).

Het Schouw, Dollardplein 2; 1025 XJ Amsterdam, 020-756 40 00 (schuin tegenover ANWB, naast Boven-IJ winkelcentrum).

De Venser, B. Brechtstraat 1; 1102 RA Amsterdam; 020-756 65 35 (Metrohalte Strandvliet).

Woensdag 1, 15 en 29 maart Het Schouw: 10.00 uur Roze koffie Inloop.

Woensdag 1 maart De Venser: 14.00 uur ‘Als het om de liefde gaat’. Liefde is de inspiratiebron voor alle grote dichters, schilders en zangers over de hele wereld. Rolf van Rijsbergen bezingt dit tijdloze onderwerp in alle talen. De liefde voor muziek, voor het leven, voor het vaderland, maar bovenal de (roze) liefde voor elkaar! Een programma om bij weg te dromen, mee te klappen, maar vooral om verliefd op te worden!

Woensdag 1 maart Inloop, Poortersmaaltijd en Filmavond in Noord. Het Schouw is het enige Woonzorgcentrum in Amsterdam Noord met een Roze Loper ten teken van homovriendelijkheid. Regelmatig worden er Roze activiteiten voor (buurt)bewoners georganiseerd. Zo is er woensdag 1 maart om 10.00 uur een Roze Koffie Inloop, om 18.00 uur een gezamenlijk driegangen maaltijd (kosten 9 euro) en wordt om 19.00 uur de film Pride gedraaid. Deze film gaat over de samenwerking tussen mijnwerkers en homoactivisten in Engeland ten tijde van Margaret Thatcher. Op maandag 6 maart om 14.00 uur vindt de gespreksserie “Roze Levenskunst” plaats. Tijdens deze bijeenkomst wordt gesproken over de leuke en lastige kanten van het ouder worden. Heeft u belangstelling dan kunt u gewoon binnenlopen. Wilt u meer informatie dan kunt u een mail sturen naar [email protected] . Als u wilt mee eten op 1 maart mee eten meldt u zich dan uiterlijk 26 februari aan bij het restaurant van het Schouw, tel. 020-756 4114.

Donderdag 2 maart De Rietvinck: 14.00 uur Café Rosé. Emancipatie! Arbeider, vrouwen, homoseksuelen, ouderen en migranten …… Er was veel strijd nodig om gelijke rechten te verwerven. Zo vlak voor de verkiezingen en de Internationale Vrouwendag kijkt Hedy D ‘Ancona terug op de gestreden strijd, op wat er bereikt is en op wat er in haar optiek nog te doen staat. Hedy D Ancona, is een van de oprichters van Opzij, heeft vele functies bekleed waaronder die van Staatssecretaris, minister, eerste kamerlid en Europees parlementariër en is op haar  79 jaar nog op vele vlakken actief.

19.00 uur Roze Filmavond De Rietvinck: Der Kreis (Zwitsers): Zurich is in de jaren 50 dé gay capital van de wereld. De jonge leraar Ernst is verlegen en nog niet volledig uit de kast. Hij wordt actief lid van het ondergrondse Der Kreis, het homo-emancipatiesymbool van dat moment. Hij ontmoet er zijn levenspartner Röbi. Ernst gaat op zoek naar een manier om buiten Der Kreis geaccepteerd te worden voor wie hij is, zonder zijn baan als leraar te verliezen. Terwijl de repressie van homoseksualiteit ernstig toeneemt en Der Kreis het steeds zwaarder te verduren krijgt, vechten twee mannen voor hun liefde.

Tip: Filmdiner arrangement De Rietvinck! Combineer in ons restaurant Grand Mère uw diner met de roze filmavond in de Rietvinck. U betaalt hiervoor slechts € 9,50. Op vertoon van uw kassabon kunt u gratis de filmavond bijwonen! Als u zeker wilt zijn van het filmarrangement, reserveer dan 2 dagen van te voren, via T (020) 756 37 07. U kunt uw maaltijd nuttigen vanaf 17.00 uur. Wilt u een echt uitje? Kom dan om 14.00 uur ook al naar een optreden of lezing bij Café Rose. Toegang is vrij.

Maandag 6 en 20 maart Het Schouw: 14.00 uur Roze levenskunst.

Dinsdag 7 maart De Rietvinck: 12.00 uur Roze Damessalon, thema ‘hoe geef je als oudere lesbo invulling aan je dag’.

Woensdag 8 maart De Klinker: 19.30 uur Roze Cinema ‘Imagine me and you’. De goudeerlijke Heck en de mooie Rachel hebben het prima voor elkaar. Ze waren altijd al de beste jeugdvrienden en vormen nu het perfecte stel. Eerst verliefd, toen verloofd en nu op het punt elkaar het ja-woord te geven. Maar dan, tijdens de ceremonie, valt het oog van Rachel op één van de gasten, de mooie Luce. Wat volgt is een romantische reis door alle emoties, herkenbaar voor iedereen die zo gelukkig (of ongelukkig) is geweest om in de ban van de liefde te raken. Entree  € 2,50.

Donderdag 9 maart De Rietvinck: 14.00 uur Roze Salon, Levensverhaal: het verhaal van Dik Brink en Bob van Schijndel.

Woensdag 15 maart Groenelaan: 14.30 uur Harald Veenstra zingt liedjes van Toon Hermans en Wim Sonneveld.

Donderdag 16 maart De Rietvinck: 14.00 uur Roze Salon, excursie (itstapje met de bus, opgave bij Annette).

Donderdag 16 maart Groenelaan: 14.30 – 16.00 uur Roze dansdemonstratie. Robert Bogaart en René Goudsblom dansen de sterren van de hemel. Dit herenpaar verrast telkens weer met hun scala aan dansen van ballroom tot aan swingend Latin America. Daarnaast vertellen zij ook over de ontstaansgeschiedenis van het roze dansen. Maar er wordt vooral gedanst! En als u wilt, danst u gezellig mee.

Donderdag 23 maart De Rietvinck: 14.00 uur Roze Salon, Film Pride (zie 1 maart).

Donderdag 30 maart De Rietvinck: 14.00 uur Roze Salon, actualiteiten (aamen wordt het laatste (roze) nieuws besproken o.l.v. Ben Bakers).

 

Lees ook:Activiteiten april Oud Roze in Amsterdam
Lees ook:Oud Roze Amsterdam: roze activiteiten eind december en januari
Lees ook:Roze Koffie Inloop
Lees ook:Oud Roze Nieuwsbrief – agenda
Lees ook:Agenda Roze Activiteiten Amstelring

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>