Rosa Karneval Köln 2017

Keulen heeft één van de grootste carnavals in Duitsland, ook voor de LGBT’s: Rosa Karneval Köln. Tot en met dinsdag 28 februari is kunnen (al dan niet roze) feestvierders uit hun dak gaan in de Rijn-metropoool. Het roze antwoord op de traditionele Funkenvereine in Keulen is Rosa Funken von 1995 e.V. en de StattGarde Colonia Ahoj.

Sinds een aantal jaar is de Röschen Sitzung niet meer weg te denken bij het homo-lesbo carnaval en is het bekend tot ver over de grens. Lesbische feestvierders kunnen een paar weken gleden terecht bij de Schnittchensitzung. Hoogtepunt van het Keulse carnaval is de Rosenmotagszug, een gigantische parade die maandag 27 februari vanaf  10.30 uur door de binnenstad trekt, met zo’n honderd praalwagens en tienduizend deelnemers.

Lees ook:Rosa Karneval in Keulen
Lees ook:Carnaval in Keulen
Lees ook:Carnaval in Keulen: de grootste in Europa
Lees ook:Carnaval in Keulen
Lees ook:Carnaval bij de Kölsche Jekken in Keulen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>