Vrijdag 27 januari: Gerard Spong spreekt Burgemeester Danes Lezing 2017 uit

Vrijdag 27 januari spreekt topadvocaat Gerard Spong de 20e Burgemeester dales Lezing uit in het stadhuis van Nijmegen. De 21e Burgemeester Dales Prijs gaat naar Kollektief Café De Plak, dat in de 40 jaar van hun bestaan ‘een plek is die gericht is op emancipatie en verandering’. Voorafgaand aan de lezing en de prijsuitreiking wordt in de hal van het stadhuis de tekst van artikel 1 van de Grondwet onthuld.

Op 19.45 uur gaan de deuren van het stadhuis open, om 20.00 uur wordt de tekst van artikel 1 onthuld en om 20.30 uur begint het programma in de raadzaal. De avond is gratis, maar … vol = vol! COC Nijmegen en Stichting Burgemeester Dales Lezing riepen prijs en lezing in het leven. De prijs wil vrouwen, mannen of organisaties eren die in het Rijk van Nijmegen ‘vorm gaven aan artikel 1 van de Grondwet, dat het beginsel van non-discriminatie verwoordt: mensen die zich ondubbelzinnig en belangeloos inzetten voor emancipatie van minderheden, voor gelijke behandeling van achtergestelde groepen en/of voor bestrijding van discriminatie’. De lezing werd eerder uitgesproken door onder meer Jan Pronk, Femke Halsema, Ed. van Thijn, Rob Tielman en Alexander Pechtold.

Lees ook:Fifi Groenendijk wint Burgemeester Dales Prijs 2014
Lees ook:Vrijdag 5 februari: staatssecretaris Jetta Klijnsma verzorgt Dales Lezing Nijmegen
Lees ook:Thom de Graaf verzorgt Burgemeester Dales Lezing 2014
Lees ook:Burgemeester Dales Lezing 2013: Inez Weski
Lees ook:Burgemeester Dales lezing 2011: Atzo Nicolaï

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>