Het Danspaleis voor roze ouderen op woensdag 28 december

Woensdagmiddag 28 december vindt een ouderwets gezellige middag voor roze 65-plussers in Amsterdam plaats: het Danspaleis. De eerste editie tijdens de Gay Pride op 30 juli bij de Shakespeare Club smaakte naar meer. In samenwerking met het COC-Amsterdam kan het roze dak eraf van de COC-locatie aan de Stadhouderskade 89 (Dovenontmoetingscentrum).

Het Danspaleis is een theatraal mini-evenement met een bevlogen platendraaier (PD), een rijdend discomeubel, een glimmende dansvloer en een feestelijk decor geïnspireerd op de jaren ’40 en ’50. De PD trekt de ouwe krakers uit de koffer: van meezingers tot tranentrekkers, van polonaise tot ouderwets rock-’n-rollen. De muziek zal helemaal gericht zijn op roze ouderen: Wim Sonneveld, Liesbeth List, Ramses Shaffy, en ook songfestival- en musicalhits maken de middag tot een roze bal.

Op deze middag wordt 2016 afgesloten en geproost op het 70-jarig bestaan van het COC, een jubileum met het bezoek van de  koning aan het COC-hoofdkantoor op 23 november niet onopgemerkt bleef. Momenteel worden de bovenste verdiepingen van de thuisbasis van COC-Amsterdam aan de Rozenstraat verbouwd tot het Denim Hotel, een viersterren designhotel met 46 kamers dat een straightfriendly ontmoetingsplek wordt. Nog een laatste feestje aan de Stadhouderskade voordat COC-Amsterdam terugkeert naar het vernieuwde kantoor.

Het bal wordt muzikaal geopend door Irene Hemelaar, voormalig directeur Amsterdam Gay Pride-directeur, zangeres en Vrouwenvertegenwoordiger bij de Verenigde Naties. Speciale gast is Leny Wiggers, een trouwe roze Danspaleis-fan van het eerste uur. Leny kwam pas op 68-jarige leeftijd uit de kast, bekend van de documentaire ‘Over The Rainbow’ (2014) van Tara Fallaux. Sindsdien stort zij zich vol overgave in het lesbische leven, vastbesloten om de verloren tijd in te halen.

Kortom, zin in een feestelijke afsluiting van 2016? Dansen op ouwe roze krakers? Dan bent U van harte welkom op deze vrolijke middag op woensdag 28 december van 15.00 – 17.00 uur.

Adres: COC Amsterdam (Dovenontmoetingscentrum) aan de Stadhouderskade 89, te Amsterdam.

Entree: 2,50 inclusief hapje (gratis voor COC-leden).

De locatie is bereikbaar met tram 4 (halte Stadhouderskade/Westeinde) en tram 16 (Stadhouderskade/Ferdinand Bolstraat).

Ben je jonger dan 65? Neem je roze vriend, vriendin, familielid, buurvrouw of buurman op leeftijd mee en kom samen dansen!

Lees ook:Het Danspaleis Amsterdam kleurt roze!
Lees ook:Danspaleis voor Roze Ouderen tijdens Europride
Lees ook:Roze Stadsdorp Amsterdam organiseert Roze Dans Xpress
Lees ook:Maandelijkse borrel Roze Stadsdorp Amsterdam – dinsdag 15 november – De Oude Schaeper
Lees ook:Nieuw: Roze Dans Xpress

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>