COC Zwolle viert 40 jaar diversiteit

Veertig jaar geleden, op 16 december 1976 startte de eerste praatgroep voor homoseksuelen in Zwolle. Het was het begin van een vereniging die zich actief inzet voor de belangen van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders (LHBT’s) in de wijde omgeving van Zwolle. De missie van COC Zwolle: seksuele diversiteit de gewoonste zaak van de wereld maken. Tijdens haar feestelijke jubileum op vrijdag 16 december blikt COC Zwolle terug, maar vooral vooruit. Bijvoorbeeld op de campagne ‘Kun jij zijn wie je bent?’ (bron: persbericht)

Nieuwe koers
Voorzitter Ilja de Jong: “Hard strijden voor gelijke rechten voor de LHBT-gemeenschap is in Nederland anno 2016 gelukkig niet meer nodig. En kwamen LHBT’s vroeger naar het COC om gelijkgestemden te ontmoeten, die behoefte aan ‘een eigen plek’ is de laatste jaren steeds minder geworden. Een goed teken! Het brengt COC Zwolle dan ook op een nieuwe koers: die van samenwerking en dialoog. We blijven voorlichten, informeren en de belangen van LHBT’s behartigen. En ook alle activiteiten blijven we organiseren. Maar we willen vooral in gesprek.”

In gesprek
De Jong: “Seksuele diversiteit en genderidentiteit zijn nog geen makkelijke gespreksonderwerpen. Homo-grappen vliegen je om de oren, net als nieuwsberichten over discriminatie en geweld tegen LHBT’s. Meestal gebaseerd op vooroordelen of onwetendheid – en dáár willen we wat aan doen. COC Zwolle gaat daarom actief het gesprek aan over seksuele diversiteit. Ons doel is dat iedereen zichzelf kan, mag en durft te zijn.”

Campagne
Tijdens het jubileum op 16 december lanceert COC Zwolle de campagne ‘Kun jij zijn wie je bent?’ Het streven van de vereniging is om de komende periode alle 23 gemeenten in haar werkgebied te bezoeken om te praten over wat er speelt rond het thema seksuele diversiteit.

Als vertegenwoordiger van de LHBT-gemeenschap wil COC Zwolle actief bijdragen aan een samenleving waarin iedereen zichzelf kan, mag en durft te zijn. COC Zwolle treedt daarom op als belangenbehartiger van LHBT’s, geeft informatie en advies, verzorgt voorlichtingen, gaat in gesprek en organiseert activiteiten. COC Zwolle is een actieve vrijwilligersvereniging met rond de 300 leden en meer dan 60 actieve vrijwilligers in 10 werkgroepen. Het werkgebied van COC Zwolle omvat 23 gemeenten in Overijssel, Flevoland, Gelderland en Drenthe. COC Zwolle is lid van de landelijke organisatie COC Nederland.

Lees ook:Coming Out Dag in Zwolle
Lees ook:Ouders welkom bij Jong&Out Zwolle
Lees ook:Jong&Out Meetings COC Zwolle
Lees ook:iT Revival op 6 juli bij COC Zwolle
Lees ook:‘Goeie ‘s morgens Juffrouw Jannie’ bij COC op Straten Festival Zwolle

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>