LHBT-gemeenschap in haar nopjes over koninklijk bezoek aan COC

De roze gemeenschap is in haar nopjes over het koninklijk bezoek aan het hoofdkantoor van COC Nederland. Social media staan vol berichten en foto’s met blije gezichten. Het was dan ook een unicum: nooit eerder bezocht een staatshoofd in ons land een roze organisatie. Het COC viert dit jaar haar 70e verjaardag en is de oudste nog bestaande LHBT-organisatie ter wereld.

De koning sprak met vertegenwoordigers van roze organisaties als roze jongeren, ouderen en allochtonen. Daarnaast waren er een aantal kopstukken uit de roze community aanwezig, zoals de onlangs onderscheiden Irene Hemelaar (oud-voorzitter Amsterdam Pride), Dolly Bellefleur, Liane den Haan (ooit als Liane Wubbels directeur van COC Nederland en inmiddels al jaren van ouderenbond ANBO), MayDay, Coos Huijsen en andere (al dan niet roze oud-)politici.

Lees ook:Amsterdam Gay Pride wil eigen naam veranderen
Lees ook:Irene Hemelaar onderscheiden voor inzet LHBT’s en vrouwen
Lees ook:LesBian Pride en Roze Kinderfestival in Dolly’s Bonte Woensdagavondtrein
Lees ook:Dolly in zonnetje gezet bij opening Gay Pride Amsterdam
Lees ook:Irene Hemelaar verzorgt Preek van de Leek in Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>