Maastricht krijgt groot en luxueus homo-hotel

Maastricht krijgt een homohotel. Een voormalig klooster aan de Boschstraat in de binnenstad wordt omgetoverd in een groot en luxueus hotel voor LHBT’s. Het rijksmonument uit de 14e eeuw staat al een tijd leeg. Ooit zat het Leger des Heils er en later studenten. Een Belgische investeringsmaatschappij kocht het pand en legde het plan voor aan het gemeentebestuur, dat het bestemmingsplan ervoor moest wijzigen.

Om overcapaciteit tegen te gaan, heeft de gemeente een stop op nieuwe hotels ingevoerd, alleen bijzondere hotels krijgen nog een vergunning. Het hotel krijgt 55 tot 60 luxe kamers, gaat in de herfst van 2017 open en komt in handen van een – nog niet bekendgemaakte – Nederlandse hotelgroep.

Lees ook:Protest tegen opkopen hotels New York en Londen door antihomo-sultan Brunei
Lees ook:Onderzoek of homohotels hetero’s weigeren
Lees ook:Hotel loopt 1,5 miljoen dollar mis vanwege wet op stenigen homo’s in Brunei
Lees ook:Transseksueel krijgt borsten niet vergoed
Lees ook:Boycot hotels sultan Brunei omdat hij homo’s wil stenigen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>