Antwerpen beleefde grootste Gay Pride ooit

Antwerp Pride was nog nooit zo groot als de zojuist afgelopen – negende – editie. ‘Het was een topeditie‘, zei de voorzitter van de organisatie. ‘De sfeer was even mooi als het weer en al de bezoekers.’ Van donderdag tot en met maandag kwamen er 120.000 bezoekers op af, tijdens de Pride Parade op zaterdag een slordige 90.000.

Met 28 praalwagens, tal van verenigingen en politieke partijen en agenten van de Antwerpse politie was deze optocht voor de Belgische havenstad groter dan de voorgaande edities. Net als bij Pride Amsterdam waren er door de autoriteiten in Antwerpen extra veiligheidsmaatregelen genomen. Dit jaar lag de extra focus op LHBT-vluchtelingen; een aantal van hen liep mee in de optocht. Zondag was er een groot Closing festival en de (homo)horeca in de havenstad deed goede zaken.

Lees ook:Antwerpen Gay Pride Parade
Lees ook:Antwerpen Gay Pride 2015
Lees ook:MiniPride Brussel: startschot Pride Belgium 2016
Lees ook:Antwerp Pride 2016: woensdag 10 – maandag 15 augustus
Lees ook:Canal Parade: ondanks horrorverhalen vooraf was het gezellig druk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>