T-Pride: ‘kleinste gay-parade van Nederland in Tilburg

Tilburg krijgt een eigen versie van de Amsterdamse Gay Pride: T Pride. De organisatie kreeg in december een ‘aanjaagsubsidie‘ van de gemeente van 5.000 euro voor ‘de kleinste gayparade van Nederland’. Het idee ontstond bij een vriendenstel dat tijdens de Amsterdam Canal Parade dacht ‘dat kunnen wij ook’. Dat idee werd breed opgepikt, maar de gemeente verleende uit veiligheidsoverwegingen geen vergunning.

Die is nu wel rond en zaterdag 21 augustus is de Piushaven vanaf 14.00 uur het decor van de Tilburgse variant van de Amsterdamse Canal Parade. Gemeente en Piushaven werken samen om het gebied die dag om te toveren tot T-Pride 2016. Het is de bedoeling dat horecagelegenheden in de binnenstad en het havengebied daarbij met feestjes aansluiten. En dan is er nog een Floatfest, dat net als T_Pride geld uit de Tilburgse evenementenpot kreeg. Het is mij niet duidelijk of dat samen met de T-Pride staat gepland.

Lees ook:Zondag 21 augustus beleeft Tilburg de T-Pride, ‘de kleinste gayparade van Nederland’
Lees ook:T Pride wordt Tilburgse versie van de Amsterdamse Gay Pride
Lees ook:Geen T-pride in Tilburg – gemeente geeft geen vergunning af
Lees ook:São Paulo: grootste Gay Parade ter wereld
Lees ook:Pride Amsterdam 2017: aanmelden voor Canal Parade kan tot 5 februari

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>