Reguliersdwarsstraat wil af van imago ‘homostraat’

De Amsterdamse Reguliersdwarsstraat wil geen ‘homostraat’ meer zijn en gaat zich niet meer exclusief op roze publiek richten. Ook het feestgedruis tijdens Europride zou aan de straat voorbij gaan, meldt het Parool. De Reguliers is al lang niet meer dé homostraat van Nederland: van het ooit zo bruisende roze uitgaansvertier zijn nog maar twee tenten over.

De ondernemers in de straat ‘willen het nu over een andere boeg gooien’. Volgens Eward Koning, voorzitter van de BIZ Reguliersdwarsstraat, moet de straat ‘een leuke mix worden van mensen die een fijne avond willen hebben.’ Overdag is de straat uitgestorven, maar ook dat willen de ondernemers veranderen. Koning: ‘We willen we niet meer alleen aan avondstraat zijn.’

Lees ook:Gay Amsterdam moet weer gaan swingen
Lees ook:Onderzoek naar uitgaan in Reguliersdwarsstraat
Lees ook:Havana Amsterdam definitief op slot
Lees ook:Homo’s willen een vernieuwende en gevarieerde Reguliers terug
Lees ook:Run op roze kleding in Thailand

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>