Reminder: donderdag 26 mei begint de Alkmaar Pride

Donderdag 26 mei tot en met zondag 29 mei vindt voor de zevende keer Alkmaar Pride plaats (voorheen Roze Week Alkmaar). Ook dit jaar wapperen de regenboogvlaggen weer fier aan verschillende  gebouwen in de Noord-Hollandse kaasstad, kleuren de etalages in de binnenstad roze en vieren we de diversiteit van onze samenleving. De Alkmaar Pride is inmiddels uitgegroeid tot een ‘prachtig mooi roze meerdaags event’. Het thema van dit jaar is samen-leven. Hiermee wil de organisatie uitdragen dat iedereen welkom is in onze samenleving: ‘We zoeken samen de verbinding met alle personen, groepen en culturen in onze samenleving’ (bron: persbericht).

Alkmaar Pride weekend werkt dit jaar dan ook samen met een aantal andere organisaties, zoals de Karavaan, Cultuurpark de Hout en WAAH. ‘Gezamenlijk komen we tot een prachtig roze programma.’ Een roze kerkdienst, koken & dineren, wijnproeverij, theater, sing along, foute bingo en roze feesten staan op het programma: zie website. Het programma is voor iedereen toegankelijk! Als knallend hoogtepunt wordt ook dit jaar een botenparade door de grachten van Alkmaar georganiseerd. Ellie Lust, bekend van ‘Wie is de Mol’ zal bij de start van de grachtenparade om 14.00 uur aanwezig zijn. De botenparade eindigt om 16.00 uur op het Waagplein. Het knallende eindfeest in 1811 Dance & Drinks wordt georganiseerd door Garbo mixed gay party’s. Deze kaarten worden alleen in de voorverkoop aangeboden. Dus wees er snel bij, want op = op.

Lees ook:Alkmaar Pride 2016
Lees ook:Alkmaar Pride 2017: thema ‘Freedom’
Lees ook:Roze Week Alkmaar 2015
Lees ook:Alkmaar krijgt eigen Canal Parade
Lees ook:Alkmaar krijgt een eigen Roze Week

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>