MiniPride Brussel: startschot Pride Belgium 2016

Vrijdag 29 april vindt in Brussel de MiniPride plaats: het begin van Pride Belgium 2016, de Belgische versie van de Gay Pride tot en met 17 mei, de Internationale Dag tegen Homo- en Transfobie (IDAHOT). De optocht is een folkloristische versie van [email protected], de grote optocht op 14 mei in de Belgische hoofdstad, het hoogtepunt van Pride Belgium.

De MiniPride begint met een receptie op het stadhuis aan de Grote Markt, gevolgd door een optocht (vanaf 18.30 uur) met vooral activiteiten en een fanfare, onder meer langs Manneken-Pis, in een van de zijstraatjes achter de Grote Markt. Tijdens het festival organiseren roze Belgische organisaties evenementen in aanloop naar de [email protected] Kloppend hart is de Pride Village, ‘een dorp van feest, vertier en informatie’: Anspachlaan, Ortstraat (vrouwenstraat), Beursplein en Zuidstraat.

Lees ook:Antwerpen Gay Pride Parade
Lees ook:Jean-Paul Gaultier kleedt Manneke Pis aan tijdens Minipride Brussel
Lees ook:Antwerpen Gay Pride 2015
Lees ook:Manneken Pis krijgt outfit Jean-Paul Gaultier tijdens Brussel Gay Pride
Lees ook:Antwerp Pride 2014

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>