Reguliersdwarsstraat Amsterdam moet groene oase worden: Secret Village

De Reguliersdwarsstraat in Amsterdam is al lang niet meer dé homostraat van Nederland, dus met het oog op Europride komende zomer kan de straat wel een opkikker gebruiken. De straat moet worden omgetoverd in een groene oase, ‘schoon en veilig, een rustmoment in de stad: Secret Village. Verscholen achter de gevels aan de zuidkant (‘secret’) liggen classicistische 18e-eeuwse grachtentuinen, waar menig restaurant al een terras heeft.

‘Village’ verwijst naar het roemruchte roze verleden van de Reguliersdwarsstraat, maar ook naar het besloten karakter van het middendeel ervan. In december werd een begin gemaakt met de aanleg van geveltuintjes en andere groen (bijvoorbeeld langs gevels). De groene aankleding van de straat sluit aan bij de Bloemenmarkt op het Singel en de Rode Loper (de nieuwe looproute van het Centraal Station over Damrak, Rokin en Vijzelstraat). Strategisch geplaatste plantenbakken sluiten de uitgaansstraat af van (fiets)verkeer. De officiële opening van Secret Village staat gepland op 13 mei.

Lees ook:Kooistra’s laatste homoclub in Reguliersdwarsstraat dicht
Lees ook:Homo’s willen een vernieuwende en gevarieerde Reguliers terug
Lees ook:Reguliersdwarsstraat wil af van imago ‘homostraat’
Lees ook:Onderzoek naar uitgaan in Reguliersdwarsstraat
Lees ook:Rotterdamse ondernemer wil Reguliersdwarsstraat doen herleven

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>