Nederland ‘krijgt crusing area cadeau’ van België

@Erik Feenstra

Nederland en België hebben een warrige kronkel in de grens ten zuiden van Maastricht gecorrigeerd. Daardoor heeft ons land er een stukje natuurgebied bij. Tussen Maastricht en Eijden, bij Oost-Maarland, ligt de Maasplas, een inham van de op die plek rechtgetrokken rivier de Maas, afgescheiden door twee landtongen met nagenoeg ongerepte natuur, de Eijsder Beemden.

De ene landtong ligt in Nederland en de andere nu dus ook. Er is een dagstrand met naturistenafdeling en ‘enige activiteit’: een crusing gebied voor zowel homo- als heterokoppels. Een jaar of wat geleden was ik er begin maart op een ov-fiets nietsvermoedend op pad. Ik fietste tot het eind van de Nederlandse landtong en keek uit op die van België. Daar, in de verte, ‘zat iemand’ en op de één of andere manier werkte m’n gaydar onmiddellijk. Niet dat ik aan cruisen dacht: ik wist van niks (op die plek, bedoel ik), was simpelweg de Maas aan de overkant van de Sint-Pietersberg langsgefietst tot ik niet verder kon, verbaasde me dat daar de grens met België bleek te liggen en dat er een bord in het Frans stond (‘Bienvenue á Limburg‘). Maar ik dacht wel ‘Wat doet die man daar?’ Nu – jaren later – wéét ik het … Denk ik.

Lees ook:Gaydar bestaat echt
Lees ook:‘Gaydar’: feit of fabeltje?
Lees ook:Anti-homobeleid op homo-cruisingplek Galgenveld
Lees ook:Roze Zaterdag 2015 voor de derde keer in Maastricht
Lees ook:Burgemeester Onno Hoes voor ‘machtsoverdracht’ naar Roze Zaterdag Eindhoven

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>