Evangelie Gemeente Utrecht ‘discrimineerde op grond van homoseksuele gerichtheid’

De Evangelie Gemeente Utrecht (EGU) heeft gediscrimineerd op grond van homoseksuele gerichtheid. Tot dat oordeel komt het Openbaar Ministerie (OM). In 2013 weigeren de EGU een ruimte te verhuren aan Jong&Out, de jongerenwerkgroep van COC Midden-Nederland. Daarop deed het COC aangifte van discriminatie bij de politie en diende een klacht in bij het College voor de Rechten van de Mens.

Het College oordeelde in 2014 dat de EGU in de fout was gegaan en nu oordeelt het OM dat ook. Het OM gaat niet over tot strafvervolging, omdat de EGU zich neerlegt bij de uitspraak van het College en haar huurbeleid heeft aangepast: de roze medemensen kunnen in hun pand voortaan een ruimte huren. Als ze dat nog zouden willen …: ik zou daar geen voet meer over de drempel willen zetten en een andere locatie zoeken.

Lees ook:Oscarnominatie voor lesbodocumentaire
Lees ook:Advocaat Spong wordt beveiligd
Lees ook:Lesbodocumentaire krijgt Oscar
Lees ook:Gereformeerde kerken tegen antihomo-geweld
Lees ook:Geweld tegen LHBT’s in Amsterdam neemt toe

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>