Regenboogzebrapad mag permanent blijven liggen in Maastricht

COC Limburg, Maastricht Colours You en de fractie van GroenLinks zijn erg verheugd met het besluit van het Maastrichtse college om het Maastrichtse Regenboogzebrapad definitief te laten liggen op het Vrijthof. Het pad kwam er in het voorjaar in het kader van Maastricht Roze Stad. Daarmee komt een lang gekoesterde wens van veel diversiteitsminnende stadsgenoten uit. ‘Als organisatie van de Landelijke Roze Zaterdag 2015 in Maastricht kunnen we ons geen beter ‘monument’ voorstellen als blijvende herinnering aan het bijzonder succesvolle Roze Jaar 2015′, aldus Philippe Courbois namens Maastricht Colours You (bron: persbericht).

Gerrit-Jan Meulenbeld van COC Limburg: ‘Maastricht toont hiermee dat zij diversiteit omarmt, niet in de marge maar in het midden van de samenleving.” Gert-Jan Krabbendam vult namens GroenLinks aan: “als je bijvoorbeeld hoort dat homoseksuelen in Nederland zich nog altijd niet overal op hun gemak voelen om hand in hand over straat te gaan, bewijst dat dat ook in Nederland tolerantie en acceptatie voor LHBT onderhoud nodig heeft. In Maastricht is er dan maar één plek waar je het ondubbelzinnige statement kunt maken dat in onze stad niemand hoeft te verbergen wie hij of zij is. En dat is het Vrijthof.’ Bij haar besluit heeft het college specifieke aandacht besteed aan de veiligheid rondom het Regenboogzebrapad. Het blijft een drukke plek, maar het heeft geen verandering of verslechtering in de verkeerssituatie gebracht.

 

Lees ook:COC Limburg juicht initiatief voor permanent Regenboogzebrapad in Maastricht toe
Lees ook:Maastricht kandidaat Roze Zaterdag 2015
Lees ook:Maastricht Colours You vanaf 13 juni
Lees ook:Burgemeester Onno Hoes voor ‘machtsoverdracht’ naar Roze Zaterdag Eindhoven
Lees ook:Zondag 4 Januari opening Roze Stad Maastricht 2015

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>