Roze Plussers bijeenkomst vanaf 13 december ook in Parkstad

COC Limburg heeft sinds maart de werkgroep Roze Plussers. Een groep enthousiaste vrijwilligers die roze ouderen in Limburg een hart onder de riem steken door activiteiten voor hen te organiseren. Na Maastricht, Roermond en Sittard-Geleen start de werkgroep zondag 13 december met een Roze maatjes-project en Roze Plussers-bijeenkomsten in Parkstad: Grand Café Schuttershof, Valkenburgerweg 23 in Heerlen (bron: persbericht).

Er zijn in Nederland ruim 400.000 roze ouderen en dat worden er steeds meer. Net als hetero ouderen moeten roze 50-plussers het leven kunnen leiden dat zij willen, ook wanneer ze afhankelijk worden van zorg. Vaak ondervinden zij problemen met hun seksuele voorkeur of genderidentiteit. Sociaal isolement en eenzaamheid liggen op de loer, door vaak verstoorde relatie met familie, kinderen en ex-partners en het ontbreken van een vanzelfsprekend sociaal netwerk.

Bij oudere generatiegenoten is homoseksualiteit nog vaak een taboe: voor roze ouderen een drempel om zichzelf te kunnen zijn. Uit de kast komen kan nog altijd betekenen dat je wordt buitengesloten. Veel roze ouderen groeiden op in een omgeving waarin homoseksualiteit onbespreekbaar was. De geslotenheid van toen heeft ertoe geleid dat roze ouderen nu nog vaak onzichtbaar en geïsoleerd zijn. De werkgroep van COC Limburg wil het gevoel van eenzaamheid verminderen en het veiligheidsgevoel verbeteren voor alle roze ouderen. Bijvoorbeeld door vrijwilligers (roze maatjes) aan roze ouderen te koppelen, samen koffie te drinken, een praatje te maken, naar de bioscoop te gaan, een wandeling te maken, samen te winkelen.

Kortom: samen leuke dingen doen waardoor roze ouderen zich veiliger en minder eenzaam voelen. Roze Plussers bijeenkomsten zijn er maandelijks om Roze ouderen een gelegenheid te bieden elkaar te ontmoeten. De bijeenkomsten in Parkstad zullen iedere tweede zondag van de maand plaats vinden van 15.00 uur tot 18.00 uur. Zondag 13 december neemt de Heerlense wethouder Peter van Zutphen  de opening van de Roze Plussers bijeenkomsten voor zijn rekening. Voor de muzikale omlijsting zorgt zanger Stan Peters.

Lees ook:COC Limburg op de bres voor roze ouderen
Lees ook:COC Limburg organiseert debat alternatieve woonvormen voor lhbt-ouderen in Glaspaleis Heerlen
Lees ook:Roze 50plus organiseert ‘Als U begrijpt wat ik bedoel…’
Lees ook:Eenzaamheid onder LHBT’s – handreiking MOVISIE
Lees ook:Stichting Welzijn Ouderen Arnhem krijgt als eerste welzijnsorganisatie de Roze Loper

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>