Church of Norway staat homohuwelijken toe

Noorse homo’s en lesbiennes kunnen nu ook in de kerk trouwen: de Church of Norway staat ‘homohuwelijken’ toe. De Noorse bisschoppen hebben unaniem voor openstelling van het huwelijk voor koppels van hetzelfde geslacht getemd. Hiermee is nog niet alles in kannen en kruiken: in april is er een kerksynode, waar de uiteindelijke beslissing moet vallen. Van de gelovige Noren behoort driekwart tot de Church of Norway.

Daarna kunnen naar verwachting medio 2017 de eerste roze huwelijken in de kerk worden voltrokken. Noorwegen stelde in 2008 het huwelijk open voor koppels van hetzelfde geslacht. De Church of Norway volgt het voorbeeld van onder meer de Church of England en de Church of Scotland. Net als andere kerken mogen geestelijken zelf bepalen of ze een ‘homohuwelijk’ willen voltrekken.

Lees ook:Noorwegen: homokoppels kunnen nu ook trouwen in de kerk
Lees ook:Noorse priesters mogen geen homohuwelijken inzegenen
Lees ook:Homo’s mogen trouwen in Noorse kerk
Lees ook:Homohuwelijk nu ook in Noorwegen
Lees ook:Denemarken krijgt homohuwelijk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>