Geen homofeest op boot in Leeuwarden vanwege ‘negatieve verhalen’

Een homofeest op de Frisian Queen gaat niet door. Op 26 december zou Stichting ProGay Leeuwarden een feest organiseren. Andries Seefat van ProGay Leeuwarden en mode-ontwerpster Moniek Miedema regelden in 2008 de homo-skûtsje op de Canal Parade in Amsterdam. In aanloop naar volgens jaar wil Seefat elke twee maanden een feest organiseren. om te beginnen op tweede kerstdag op de Frisian Queen uit Akkrum.

Maar de verhuurster van het schip hoorde allerlei verhalen over ‘zaken die zich op de wc hadden afgespeeld’ tijdens dergelijke feesten op het Veronica-schip uit Leeuwarden. Daarom blies ze het feest af, omdat ze geen ‘toestanden’ wil. Seefat vindt dat er sprake is van homodiscriminatie en gaat naar het antidiscriminatie-meldpunt. Seefat beloofde dat er hoe dan ook een feest op 26 dece,ber in Leeuwarden komt, want ‘in Leeuwarden is niks meer, het COC-café is al lang dicht en deze zomer is het laatste gay-café Mr. Jones ook gesloten.’

Lees ook:ProGay wil Roze Kerst in Amsterdam
Lees ook:Leeuwarden grijpt naast organisatie Roze Zaterdag 2019
Lees ook:Hommeles in de hoofdstad over Gay Pride
Lees ook:ProGay krijgt vergunning Gay Pride 2010
Lees ook:The Underground Fetish Party: hét fetisjfeest op Roze Zaterdag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>