Amsterdam Nieuw-West krijgt regenboog-zebrapad

De PvdA in Amsterdam Nieuw-West kwam met het idee voor een regenboogzebrapad bij de Sloterplas. Sydney, Vancouver en in ons land Maastricht en Utrecht hebben al zo’n zebrapad. ‘Nieuw-West kan een regenboogzebrapad goed gebruiken’, zegt Münire Manisa van de PvdA.  Dat gaat nu gebeuren: de motie is woensdag door alle fracties aangenomen tijdens de bestuurscommissie die erover gaat.

Waar het speciale zebrapad komt, is nog niet bepaald: dat heeft te maken met verkeersveiligheid. De kosten van het oppimpen tot regenboogpad bedragen 800 euro. Manisa stelt dat cruisegebied de Oeverlanden in Nieuw-West internationale naam heeft, omdat het laagdrempelig en toegankelijk is. In het stadsdeel worden naar schatting zeker 8.000 homoseksuelen, blijkt uit een rapport uit 2011.

Lees ook:PvdA Nieuw-West wil regenboogzebrapad
Lees ook:Amsterdam Nieuw-West krijgt regenboogzebrapad bij station Sloterdijk
Lees ook:Onthulling Regenboogpad Amsterdam-Sloterdijk op vrijdag 25 november
Lees ook:Ook Rotterdam krijgt Regenboog-zebrapad
Lees ook:Tilburg krijgt regenboogzebrapad vanwege 25-jarig jubileum Roze Maandag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>