Ambassadeurs Amsterdam Pride: Dolly Bellefleur, Raymi Sambo en Emmaly Brown

De ambassadeurs van de Amsterdam Gay Pride zijn dit jaar: Dolly Bellefleur, Raymi Sambo en Emmaly Brown. De in 1971 op Curaçao geboren Sambo is Nederlands acteur, presentator en zanger. In april overhandigde hij vertegenwoordigers van alle regeringen in het Koninkrijk – minister Bussemaker (Emancipatie) en gevolmachtigde ministers van Aruba, Sint Maarten en Curaçao – een wensenpakket van LHBT-belangengroepen.

Dat het geen overbodige luxe is, bleek in 2013. Toen was er zoveel verzet door een aantal parlementariërs tegen  tegen de Curaçaose Gay Pride, dat de festiviteiten moesten uitwijken naar een hotel. Tijdens de Canal Parade op 1 augustus vaart een Koninkrijksboot mee, in het kader van 200 jaar Koninkrijk der Nederlanden, met afgevaardigden uit het Caribisch gebied.

Voice-of-Holland-2014-finaliste Emmaly Brown zingt dit jaar de Gay Pride Anthem: ‘This is us’ (video: klik hier). Dolly Bellefleur schittert onder meer tijdens de wereldrecordpoging kussen in Paradiso op zaterdag 25 juli.

 

Lees ook:Amsterdam Gay Pride 2015
Lees ook:Koninkrijksboot op de Canal Parade
Lees ook:Canal Parade met zwerfjongerenboot en vluchtelingenboot
Lees ook:Eerste homo-ontmoetingscentrum op Curaçao
Lees ook:Emmaly Brown tijdens I’m gay… So What?! op 30 september in Gouda

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>