Roze Maandag 25 jaar: hand in hand voor alle geaardheden

Roze Maandag bestaat 25 jaar. Maandag 20 juli viert de speciale kermisdag in Tilburg haar zilveren jubileum. Maandag veranderde van een lauwe dag met weinig publiek naar het hoogtepunt van de Tilburgse kermis. In 1991 organiseerde een groepje roze medemensen als geintje een bijeenkomst op maandag. ‘Lauwe maandag’ werd ‘Roze Maandag‘ en is tegenwoordig de drukste dag van Nederlands grootste jaarlijkse kermis.

LHBT’s en hun vrienden en fans uit binnen- en buitenland komen ervoor naar Tilburg. ‘Gay Village‘ was vorig jaar het thema: dat haalde de internationale pers en zorgde ervoor dat emancipatie en acceptatie in de spotlight stonden. Was vorig jaar te zien wat het betekent als mensen worden uitgesloten, dit jaar staat in het teken van verbinden van mensen: ‘Nederland Hand in Hand’. het idee is dat op Roze Maandag iedereen die dat wil, veilig hand in hand over straat moet kunnen lopen.

Lees ook:Roze Maandag op de Tilburgse Kermis 2015
Lees ook:Roze Maandag Tilburgse kermis
Lees ook:Tilburgse Kermis: Roze Maandag 2016
Lees ook:Tilburg kleurt vandaag roze
Lees ook:Roze Maandag Tilburg 2012

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>