Roze Week Alkmaar 2015

Donderdag 28 tot en met zondag 31 mei vindt voor de zesde keer de Roze Week Alkmaar plaats (2016: klik hier). Al is het programma ingekort naar een lang weekend, de Roze Week is een begrip in de regio. De week staat bol van de roze activiteiten. Thema dit jaar is ‘Be Proud’. Hiermee laten we zien dat je trots kunt zijn op wie je bent. Kortom de Roze Week is er voor iedereen! Volgend jaar gaat het evenement Alkmaar Pride heten (bron: persbericht).

Naast feestelijkheden is er ruimte voor cultuur, creativiteit en discussie: roze tafelgesprek met de lokale politiek en belangstellenden, een stadswandeling door de binnenstad, een theaterworkshop, de Roze Filmdagen in Filmhuis Alkmaar (met de film Pride) en feesten in 1811 Dance & Drinks. Veel winkels in De Oude Stad hebben op zaterdag leuke acties met roze artikelen en richten hun etalages feestelijk in. Daarnaast worden alle winkeliers in Alkmaar uitgenodigd om deel te nemen aan de etalagewedstrijd.

Hoogtepunt is de grachtenparade op 30 mei met een bonte stoet boten door de Alkmaarse grachten. In het café van COC Noord-Holland Noord, 1811 Dance & Drinks is het iedere avond feest: donderdag ‘Foute Bingo’, vrijdag ‘Smartlappen meezingen’ en zaterdag de ’1811 Pride Party’. De Roze Week wordt afgesloten met een feest op het Waagplein. Ferri Somogyi, bekend als Rik de Jong in ‘Goede Tijden, Slechte Tijden’, vaart mee op de boot van Theaterproductie Vrij Zijn, waar hij vanaf 6 juni een rol speelt in het theaterspektakel ‘De Revolutie’ in het A.F. Vrij Zijn theater aan de Madame Curiestraat. De Grachtenparade start om 14.00 uur vanaf de Bierkade in Alkmaar en eindigt rond 16 uur op het Waagplein.

 

Lees ook:Bas Muijs vaart mee tijdens Alkmaarse Grachtenparade
Lees ook:Roze Week Alkmaar 2011
Lees ook:Roze Week Alkmaar 2013
Lees ook:Alkmaar krijgt een eigen Roze Week
Lees ook:Inschrijving Grachtenparade Roze Week Alkmaar 2014

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>