Tokio Rainbow Week 2015

Tokio beleeft tot en met zondag 26 april de Tokio Rainbow Week. Hoogtepunt was de Gay Parade op de slotdag en een informatiemarkt met optredens in het Yoyogi Park. Twee- tot drieduizend Japanse LHBT’s liepen mee door het Shibuya district van de hoofdstad om de autoriteiten op het hart te drukken door te gaan op de ingeslagen koers van diversiteit en meer gelijke rechten.

Organisaties en bedrijven tonen zich steeds homo-vriendelijker in een land die tot voor kort niet bepaald voorop liep op het gebied van homo-emancipatie. ‘De stemming is dit keer duidelijk anders’, zei een van de organisatoren. Vorige maand werd in het Shibuya district partnerschapsregistratie ingevoerd,  waardoor koppels dezelfde rechten hebben als getrouwde echtparen bij zaken als ziekenhuisbezoek en huren van een appartement. Op de informatiemarkt hadden opvallend veel firma’s een eigen stand en/of liepen mee in de optocht.

Lees ook:Stadsdeel Tokio erkent homorechten
Lees ook:Japan reikt eerste partnercerficaten uit aan homokoppels
Lees ook:Poll Japan: meerderheid is voor ‘homohuwelijk’
Lees ook:Sarah Brown liep mee in Londen Pride Parade
Lees ook:Mardi Gras in Sydney

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>