Koninkrijksboot op de Canal Parade

Op de Canal Parade op 1 augustus in Amsterdam vaart een ‘Koninkrijksboot‘ mee. Het is een initiatief van belangenorganisaties uit Curaçao, Aruba, Sint Maarten en Nederland. Doel is ‘op een positieve manier aandacht vragen voor de verschillen tussen Nederland en de Caribische eilanden op het gebied van emancipatie en acceptatie van LHBT’s.

Afgelopen woensdag pleitten de initiatiefnemers in Nieuwspoort in Den Haag voor gelijke rechten en betere voorlichting op scholen. De in 1971 op Curaçao geboren Nederlandse acteur Raymi Sambo vaart mee op de boot. Ook bewoners van de Nederlandse gemeente Bonaire-Saba-Sint Eustatius varen mee.

Lees ook:Ambassadeurs Amsterdam Pride: Dolly Bellefleur, Raymi Sambo en Emmaly Brown
Lees ook:Première documentaire ‘One Kingdom, One Love’ op Caribische eilanden
Lees ook:Homo kan op overgebleven Nederlandse Antillen trouwen
Lees ook:Staten van Aruba nemen motie gelijke behandeling aan
Lees ook:Politie vaart mee tijdens Canal Pride

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>